Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Aralık '17

 
Kategori
Futbol
 

Rıza Çalımbay Farkı

Trabzonspor, Rıza Çalımbay ile adeta yeniden doğdu. Bursaspor maçını da kazanan bordo- mavililer, Rıza Çalımbay ile çıktıkları sekiz karşılaşmada bir yenilgi, bir beraberlik ve altı galibiyet aldılar. 19 puanlık bu büyük başarının mimarı Rıza Çalımbay, her açıdan övgüyü hak ediyor.

Rıza Hoca’nın, enkaz halinde bir takım teslim aldığını kimse inkar edemez. Trabzonspor’un Rıza Çalımbay’dan önceki ve sonraki hali siyahla beyaz kadar farklı. Trabzonspor’da Rıza Çalımbay’ın sihirli dokunuşundan sonra çok şey değişti. Bordo- mavililerin galibiyet serisinin dışında üç haftadır gol yemediklerini de vurgulamak gerekiyor. Oysa Rıza Çalımbay öncesinde, gol yeme konusunda da bir rekor söz konusuydu.

Elbette şu an Trabzonspor’da her şeyin güllük gülistanlık olduğunu söyleyemeyiz. Hala önemli sıkıntılar var. Örneğin bordo- mavililer, Bursaspor karşısında özellikle ilk yarıda pek varlık gösteremediler. Dame N'Doye’un görev yaptığı sol kanat nerdeyse hiç çalışmadı. Bu oyuncu tercihleriyle sahaya çıkan Trabzonspor’da, Dame N'Doye’un yerine Burak Yılmaz sol kanatta oynatılabilirdi. Nitekim Rıza Çalımbay da, 57.dakikada Dame N'Doye’un yerine Olcay Şahan’ı sahaya sürdü. Ancak ondan da çok verim aldığını söyleyemeyiz.

Öte yandan Trabzonspor, 1-0’dan sonra ileride top tutamadı ve çok geriye yaslandı. Bu bölümde rakip sahaya geçişlerde yapılan top kayıpları da dikkatten kaçmadı.

Ancak bunlar, Trabzonspor’daki Rıza Çalımbay başarısını örtmemeli. Çok sıkıntılı bir dönemde takımı devralan tecrübeli teknik adam, elindeki kadroyla en iyisini yapmaya çalışıyor. Eğer ara transferde istediği oyuncuları alabilirse, kafasındaki planı sahaya daha iyi yansıtacaktır.

Bu arada, galibiyet golünü atan Yusuf Yazıcı’ya ayrıca değinmek gerekiyor. Genç yetenek, gerçekten mükemmel bir gol attı. Böyle goller attıkça, kendisine daha çok güvenecektir. Yusuf Yazıcı, Türk futbolunun geleceği için büyük önem taşıyor. Hazır söz Yusuf’a gelmişken, ona saha içerisinde saygısızlık yapan Kucka’yı da es geçmeyelim. Kucka gibi bir futbolcuya o hareket hiç yakışmadı. Kucka, o olaydan sonra genç Yusuf’un moral bozukluğuyla oyundan düşebileceğini; yani yaptığı hareketin takıma zarar verebileceğini düşünmeliydi. Çünkü Kucka, genç futbolcuların bu tür olaylardan nasıl olumsuz etkileneceklerini bilecek tecrübeye sahip. Bu açıdan Kucka’nın yaptığı, sayısızlığın dışında ayrıca büyük bir sorumsuzluktu. Neyse ki genç Yusuf, mükemmel bir gol attı ve takımına galibiyeti getirdi. Attığı o güzel gol, her şeyi unutmasını sağlamıştır.

Diğer genç yetenek Abdülkadir de Türk futbolunun geleceği için çok önemli. Ancak Abdülkadir ikili mücadelelerde zayıf kalıyor. Kendisini güçlendirmesi lazım.

Maçın hakemi Halis Özkahya maalesef erimeye devam ediyor. Halis Özkahya, Trabzonspor’un iki net penaltısını vermedi.

Sonuç olarak, Rıza Çalımbay ile birlikte Trabzonspor yeniden hayat buldu. Rıza Çalımbay göreve geldiğinde, Trabzonspor’un liderle arasında 13 puan fark vardı. Düşme hattıyla olan fark ise sadece iki puandı. Şimdiyse bordo- mavililer, maç fazlasıyla liderle aralarındaki puan farkını dörde indirdiler. Artık Trabzonspor’da daha farklı hayaller kuruluyor. Tebrikler Rıza Çalımbay. Yolun açık olsun…

https://www.facebook.com/tolgaersari/

https://twitter.com/tolgaersari

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..