Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Aralık '17

 
Kategori
Futbol
 

Valbuena Fenerbahçe’yi İpten Aldı

Maç öncesinde genel kanı, sıkıntılı günler geçiren Karabük karşısında Fenerbahçe’nin kolay ve farklı bir galibiyet alacağı yönündeydi. Nitekim Karabük, Kadıköy’e beş önemli oyuncusundan yoksun geldi.

Ancak işler hiç de düşünüldüğü gibi gelişmedi. Sahada müthiş bir disiplinle oynayan Karabük, Fenerbahçe’nin oyununu bozdu. Sahayı iyi parselleyen konuk takım futbolcuları, Fenerbahçeli meslektaşlarına göre daha iyi bir pas trafiği kurdular. Hatta Karabüklü futbolcular, bir süre sonra karşı sahaya da daha etkili geçmeye ve rakip kale önünde etkili olmaya başladılar. Eksikleri ise karşı kale önünde çoğalamamaları ve son tercihlerinin kötü olmasıydı. Elbette bunda kalite ve tecrübe gibi faktörler de oldukça etkili oldu.

Fenerbahçeli futbolcular ise, kolay geçeceğine şartlandıkları karşılaşmada bir türlü gol bulamayınca strese girdiler. Bu durum, Sivasspor maçı öncesine ait bilinçaltında yer alan korkuların yeniden canlanmasına neden oldu. Bu da, Fenerbahçeli futbolcuları dakikalar ilerledikçe daha fazla oyundan düşürdü ve hata yapmaya yöneltti. Bunun üzerine bir de taraftar baskısı eklenince, olay travmatik bir anksiyeteye dönüştü.

Gelgelelim, Aykut Kocaman’ın ikinci yarının hemen başında Valbuena’yı sahaya sürmesi maçın kaderini değiştirdi. Fransız futbolcu, önce güzel bir korner atışıyla Mehmet Topal’a asist yaptı, ardından da harika bir golle üç puanı garantiye aldı.

Esasen takım olarak kötü bir maç çıkaran Fenerbahçe’de, 1-0’dan sonra bile mücadele eden tek futbolcu Valbuena’ydı. Nitekim Fenerbahçeli futbolcular, 1-0’dan sonra da rakiplerinin topla oynamasına engel olamadılar. Eğer Valbuena’nın o güzel golüyle skor 2-0 olmasa, sarı- lacivertliler korku dolu dakikalar yaşayabilirlerdi.

Görüldüğü gibi futbolda hiçbir maç oynanmadan kazanılmıyor. O nedenle, kim olursa olsun rakip küçümsenmemeli. Fenerbahçeli futbolcular büyük ihtimalle bu hataya düştüler. Sahada işler düşündükleri gibi gitmeyince de paniklediler ve oyundan düştüler. Bu sebeple, bu tür maçlara mental olarak hazırlanmak çok önemli. İşte Fenerbahçeli futbolcular bu açıdan hiç hazır değillerdi.

Elbette Valbuena’nın takımını ipten alan bu performansı, Aykut Kocaman’ı bundan sonraki maçlarda ilk on bir tercihi konusunda zor durumda bırakacaktır. Aykut Kocaman’ın ilk yarının son maçı olan Konya deplasmanında Valbuena ile ilgili vereceği kararı merakla bekleyeceğiz…

https://www.facebook.com/tolgaersari/

https://twitter.com/tolgaersari

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..