Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Temmuz '11

 
Kategori
Siyaset
 

Robocop

Robocop
 

En son, 13 askerimizin şehit edilmesinde de, görüldü ki, AKP hükümeti, PKK, nın, değil, askerimizin peşinde. Terörü ört bas etmenin, kuralsız kuralı bu. 10 yıllık AKP iktidarı, hep askerin peşinde oldu. Başbakan da, onulmaz bir askeri darbe paranoyası var. 42 Generalimiz ve üst rütbeli subayımız, hapis. Bir o kadarının hakkında da soruşturma var. Allah korusun bir savaş durumu olsa, orduları yönetecek komutan bulmakta zorlanacağız. Kaçacakları ve delilleri karartacakları gerekçesi ile, son model yargımız, tutuksuz yargılanmalarına izin de vermez. 

Başbakanın aklında, iktidara geldiği ilk günden itibaren, bir polis ordusu yaratma düşüncesi hep var. Bu nedenle polislere hep iyi davrandı. Ekonomik açıdan destekledi. Gönüllerini hoşnut etti. Son iki yıldır da, silah ve teçhizat açısından polisleri güçlendirmenin yollarını arıyor. Şöyle, tanklı, toplu, Kobra helikopterli, ağır silahlarla donatılmış, bir polis ordusu. Böyle bir orduyu yaratırsa, Başbakan ancak rahat bir uyku uyuyabilecek. Bir askeri darbe olursa, askerin karşısına koyabileceği bir alternatif güç olmalı. 

Başbakan dedi ki: Terör karşısında, polisi kullanmak için çalışmalarımız var. Bunu biraz açarsak, demek istiyor ki: Asker, PKK ile baş edemedi. Güçlü ve donanımlı, profesyonel bir polis ordumuz olursa, PKK ile başa çıkarız. Bunun için ne lazım? Polisimize modern ağır silahlar lazım. Bunun için ne lazım? Ağır silah ithalatını, Genelkurmay dan alıp, İçişleri bakanlığına vermek lazım. Askerde çocuğu olanlar, buna çok sevinmişlerdir. Artık çocuklarımız şehit düşmeyecekler, ne kadar insancıl bir Başbakanımız var. Demek oluyor ki, uygulama hayata geçirilirse, bundan böyle, Polislerimizin cenazelerinde ağlayacağız. Terör olayları da, kırsaldan, şehirlere inecek . İmralı Kontu da bunu işaret etmişti. İç savaş çıkar, çok kan dökülür demişti. Çok kan dökülecek ve bunun karşılığında da, polis ordusu kurmamıza icazet çıkacak. Tankı, topu, ağır silahları, kobra helikopterleri ve askerin karşısına çıkacak yürekleri olan, Robocop larımız olacak. Böyle olunca da, ülkemizde artık Askeri darbe korkumuz kalmayacak. Asker darbe yapmasın, PKK ile nasıl olsa başa çıkarız. Mühim olan, darbe olmaması. Darbe, demokrasilere yakışmaz. Darbe bizi 10 yıl geriye götürür. Terör, her demokraside vardır. Olağandır. Bakın, en son Norveç de bir deli terörist, 85 kişiyi öldürdü. Ne oldu? Norveç de demokrasi mi yıkıldı? Biz de de, 30 yıldır terör var. E, ne olmuş, var sa var. Bu bizi geriye mi götürdü? Demokrasimiz kör topal yürüyor. Ekonomimiz güçlü. Bakın AB ye, ser sefil sürünüyorlar. Oturun kalkın AKP ye dua edin. Aç değiliz, açıkta değiliz. Terörü de bir gün nasıl olsa hallederiz. Kandilin kandili, hep yanacak değil ya. 

 
Toplam blog
: 820
: 326
Kayıt tarihi
: 02.10.08
 
 

Nerede, nasıl, ne zaman, umursamıyorum. Bir şekilde dünyadayım, yaşıyorum. Hayatı seviyorum. Tanr..