Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Haziran '12

 
Kategori
Tenis
 

Roland Garros'un şampiyonu Maria Sharapova

Roland Garros'un şampiyonu Maria Sharapova
 

Fransa Açık Tenis turnuvasının (Roland Garros) bayanlar finalinde Rus Maria Sharapova’nın, İtalyan Sara Errini ile yapacağı maçın Saharapova lehine kolay geçeceğini tahmin ediyordum ama bu kadar rahat kazanacağını beklemiyordum.

Sara Errini’nin bir önceki çok zor maçtan olan Strosur yorgunluğu mu, Sharapova’nın ismi mi, yoksa yükselen formu mu bu kadar çabuk teslim olmasına yetti bilemeyiz ama Maria Sharapova maç öyle bir girdi ki, sanki sayı kazanmıyor, rakibini pata küte dövüyordu adeta. Sara Erini ne olduğunu anlamadan, 15-20 dakika içinde Sharapova 4 game alıvermiş, 4-0 yapıvermişti skoru.

Sonra Erini biraz silkindi ama toparlanmasına yine izin vermedi Sharapova. Sonraki set de bundan farklı değildi.

Böylece, Maria Sharapova kariyerinde eksik olan tek Grand Slam’ı kazanarak 4 yaşında başladığı Tenis sporunda 25 yaşında muhteşem bir kariyere ulaşarak, bu sporun en başarılı sporcuları arasına adını yazdıran Maria Sharapova Dünya klasmanında da yeniden 1 numara oluyordu.

Şüphesiz Maria Sharapova bu şampiyonluğu bileğinin hakkıyla elde etti, kupasını kazandı, 1 numaraya yükseldi ama ilahlar da onun şampiyon olmasını gönülden istedi!.

Bu Roland Garros’un geçen yılki şampiyonu Serena Williams’ın ilk turda eleneceğini kim tahmin edebilirdi. Sharapova Serena William’sın, Carolin Wozniacki’nin, Azeranka’nın, Strosur’un karşısına çıkmadan, hayatında ilk defa final oynayan Sara Errini’yi karşısında görmesi bulanmaz bir fırsattı ve o da, bu fırsatı değerlendirerek, pata küte girişip, zorlanmadan kazanıverdi.

Önümüzdeki Wimbledon turnuvasının Sharapova açısından bu kadar kolay olacağını hiç sanmıyorum. Rakipleri bu kez bu kadar kolay elenmeyebilir, bir yerde karşısına çıkabilir.

Bazı sporcular vardır. Kendine has stilleri ile akıllarda yer eder. Sharapova’da yetenek yanında bu sporda kendisine avantaj sağlayan uzun boyu, bacak ve kolları var. Bir sporcu için muhteşem bir fiziğe sahip. Ayrıca kortlara yakışan bir güzelliği var ama sanki yürürken bile kendini yormuyor sanki. Kısa adımlı ve dik. Antremanlarda yerden topları almak için nasıl eğilir merak ediyorum.

Errini’nin veya antrenörünün Sharapova’nın top oyunda uzun kaldığı zaman hatayı onun yaptığını bilmemesi imkansız, gel gelelelim Sara Erini oyunda topu göremedi ki. Sharapova oyunu dengeleme veya topu oyunda tutma imkanını hiç vermedi ki. Erini ne olduğunu anlayamadı.

Şimdi gözler Nadal-Dijovokoviç maçı yrın yine nefesleri kesecek. İspanyol vatandaşını yenerek finale kalan Nadal, Federer’e karşı 3-0 kazanmasına rağmen zorlanan Dijokoviç yeniden karşı karşıya gelip muhteşem bir tenis resitali sunacaklar.

Hatırlayın, son Grand Slam’da Avustralya’da bu iki tenisçi yine finalde karşılaşmış, 35 derece sıcaklıkta 6 saat süren finali Nadal 3-2 kazanmıştı.

Bu yazının yayınlandığı saatlerde belki de maç oynanıyor olacaktır. Yine çok uzun saatler sonunda turnuvanın şampiyonun Nadal olacağını tahmin ediyorum. Ona boşuna ‘’toprak ağası’’ demiyorlar, bu kez bir de bu toprak kord avantajı var. Ya da gönlüm öyle istiyor.

 
Toplam blog
: 465
: 918
Kayıt tarihi
: 15.01.09
 
 

İstanbul doğumluyum.. İstanbul'un  tramvaylı döneminden bu şehirde yaşıyorum. Gençlik yıllarında ..