Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Mart '07

 
Kategori
Sinema
 

Romantik (mi)

Romantik (mi)
 

Psikolojik mi, polisiye mi, macera mı, felsefe mi??? tartışmaları ile vizyona giren Sinan Çetin filmi, dünyanın en uzun süren montajlama filmi özelliğini taşıyor.

2000 yılında çekimlerine başlanıp da 2007 martında vizyona giren filmin başrollerinde Okan Bayülgen-Yasemin Kozanoğlu-Teoman rol almış.Semih Sergen-Toprak Sergen, baba-oğul ikilisini de unutmamak gerek tabii.

Teoman herzamanki gibi "cool" ya da soğuk, uzak, içine saklanmış.Buna karşın, " Sonbahar Rüzgarları" isimli nostaljik şarkısı ile başlayan ve yine "Arkadaşımın Aşkısın ", Sensiz Saadet Neymiş" gibi nostaljik şarkıların romantik yorumları , olmazsa olmazları ile başrolde.

Yasemin Kozanoğlu duygulu , naif, hatta birazda melankolik yüzü ile filme çok yakışmış.Şimdilerde İstanbul yakınlarında bir yerlerde inzivaya çekilmiş olan Kozanoğlunun bir röportajında belirttiği gibi kendisine çok yakın bir rolde oynadığı için, başarılı.

Okan Bayülgen ise seyretmiş olduğum (İstanbul Kanatlarımın Altında, Ağır Roman, Hemşo, Gülüm, Ağır Roman, Komser Şekspir, Sınav) tüm filmlerinde olduğu gibi çok başarılı."Baba" rolünde oynayan Semih Sergen'in usta oyunculuğunu ve rolüyle birebir örtüşen ses tonunu da unutmamak gerek..

Klasik bir yeşilçam melodramı gibi başlayan film, üçlü bir aşk hikayesi, hatta polisiye, macera, gerilim filmi gibi ilerliyor ve sürpriz bir finalle son buluyor.Ve filmin en can alıcı , son noktayı ve ağırlığını koyduğu belirgin mesajı da sonunda.BENCE FİLM, TAM ANLAMI İLE FELSEFE TEMALI BİR FİLM.

İnsanların inançları uğruna ödediği bedellerin ağırlığı ve ödenen bedellerle birlikte yitirilen mutluluk fırsatları..

Aşk mı, inançlarımız mı?

Tutkularımız, yaşamımıza hükmetmeye kalkarsa ne olur?

Önyargılarımızın sonucunda heder olan yaşamlar..

Ya inandığımız şey gerçek değilse?

Ve nihayet "İNANÇ PERDESİ NE KADAR KALINSA, AKIL GÜNEŞİ O KADAR GEÇ DOĞUYOR"...

Mesajı ile film, yılın en güzel ve en düşündürücü Türk filmlerinden biri...

 
Toplam blog
: 171
: 2319
Kayıt tarihi
: 15.02.07
 
 

Düşünen, üreten, kendine, insana, çağına sorumlu, tavırlı, taraflı , çağdaş ve yüzü aydınlığa dön..