Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Temmuz '13

 
Kategori
Güncel
 

Romantik sapık...

Romantik sapık...
 

Görsel internetten alınmıştır.


İstanbul Sarıyer’de 21 Mart gecesi saat 04.00 sıralarında yol kenarında bekleyen 28 yaşındaki S.K. ismindeki kadının yanında bir otomobil duruyor.

Araçta bulunan 25 yaşındaki E.C. ve 18 yaşından küçük olan S.B., kadına evine bırakabileceklerini teklif ediyorlar. S.K.’nın otomobile binmesi üzerine alkollü olan 2 genç otomobili tenha bir yere götürmeye karar veriyorlar.

 S.K.’nın eve gitmek istediğini söylemesi üzerine de “Sen ne diyorsun öyle gitmek kolay mı?” diyen S.B., S.K.’nın ellerini tutuyor, E.C. ise pantolonunu indiriyor.

 Bu sırada S.K., kendini savunabilmek için E.C.’nin dudağını ısırıyor. Olay yerinden geçen polis ekibinin, araçtan şüphelenmesi ve genç kadının imdat çığlığını duyması üzerine saldırganlar gözaltına alınıyorlar.

Buraya kadar her şey yerli yerinde ve açık. İlginç olan bundan sonra başlıyor.

S.K.’nın şikâyeti üzerine yaşı küçük olan S.B.’nin dosyası ayrılırken, dudağından yaralanan E.C. de genç kadından şikâyetçi oluyor (Yüzsüzlüğün de böylesi görülmemiştir).

İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada E.C.’nin cinsel saldırı ve kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak suçlarından 10 yıldan 22 yıla kadar, S.K.’nın ise kasten yaralama suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmaları isteniyor. (Kaynak; habertürk.com)

Meşru müdafaa yani yasal savunma, hukuka aykırılığı ortadan kaldıran nedenlerden biridir. Meşru savunmanın koşulları ortada haksız bir saldırı bulunması ve bu saldırıya karşı savunma yapmanın zorunlu olmasıdır. Saldırı haksız yani hukuka aykırı olmalıdır. Bu saldırıyı da koşullara göre saldırı ile orantılı biçimde defetmek zorunluluğu vardır yasalarımıza göre.

Olayı incelediğimizde; kadının ırzına namusuna yönelik haksız bir saldırı var. Saldırgan bir değil iki kişi. Kadının ellerini biri tutuyor, diğeri pantolon indirip tecavüze hazırlanıyor. Kendisini de o kadar kaptırmış olmalı ki bir de kadını dudaklarından öpmeye çalışıyor (Ne kadar romantik). Kadın istemiyor elbette böyle bir ilişkiyi ve çırpınıyor ama nafile, elleri tutulmuş. O da ne yapsın romantik sapığın dudağını ısırıyor. Yapabileceği en iyi ve bence şartları oluşmuş, orantılı bir savunma şekli. O anda bir polis ekibi gelerek kadını bu ırz düşmanlarının elinden kurtarıyor.

Mahkeme safhasında ise kadının kasten yaralama suçundan yargılanacağını öğrenince çok şaşırdım. Bu kadın kendisini başka türlü nasıl savunabilirdi. Ay şekerciğim lütfen yapma, beni bırak mı demeliydi? Ya da öptürmem kendimi, dudaklarım başkasına ait mi deseydi? Böyle dese sanki zınk diye duracaktı romantik sapık.

Ben hukukçu değilim, vardır elbet bir bildikleri yargılarken. Lakin sormadan edemiyorum; böyle bir durumla karşılaştığımızda meşru savunma hakkımızı ne tür araçlarla, nasıl kullanabileceğiz? En azından bunun dökümünü de yazsalar yasaya, rehber olur en azından zavallı kurbanlara.

27Temmuz 2013

  

 
Toplam blog
: 278
: 1431
Kayıt tarihi
: 20.11.10
 
 

Bir Kamu Kurumundan emekliyim. Bloğumda; yaşadıklarımı, çevremde gözlemlediğim olaylar ile kendi ..