Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Ocak '15

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Romanya vizesi

Romanya vizesi
 

Merhabalar,

Herşeyden önce Romanya, Schengen ülkesi değildir. Daha sonra dahil olacak ülkelerden biri olup henüz Schengen vizesi verememektedir. Fakat bu Schengen adaptasyon süreci nedeni ile kendi beyanlarına istinaden 5 güne kadar transit geçişlerde diğer ülke Schengen vizelerini kabul etmektedir. Benimle "Yok hanfendi Romanya Schengen ülkesi siz yanlış biliyorsunuz" diye inatlaşan olmadı mı, oldu. "2000 model bir motorum var onun vizesi yapılcak ne yapmak gerekiyor" diye soran olduğu gibi :)

Elinizde hazırda bir Schengen vizeniz yok ise ve sadece Romanya'ya bir seyahat planlıyorsanız, başka bir ülkeye geçmeyi düşünmüyorsanız, ilerisi için Schengen ziyareti gibi bir niyetiniz yok ise maliyet açısından Schengen vizesine nazaran daha uygun olan Romanya vizesini almanızı tavsiye ederim. 

Romanya Schengen bile değil ne kadar zor olabilir ki diye düşünüyorsanız da yanılırsınız. Adamlar bana göre İngiltere ve Amerika 'nın sahip olduğu vize başvuru sisteminin ötesinde çok daha profesyonel bir başvuru sistemi getirip geçtiğimiz aylarda uygulamaya koydular. Hoş ufak bir değişiklik yaparak daha da mükemmel bir hale getirebilirler ama bizi bağlayan bir durum değil bu.

Online başvuru! Tüm evraklarınızı ve formunuzu online olarak hazırlayıp ve sistemlerine tek tek scan ederek yükleyip randevuya geleceğiniz gün ve saatin size bildirilmesini bekliyorsunuz. Evraklarınızda bir eksiklik ya da hata varsa da size bu konu ile ilgili cevap maili geliyor. Romence gelebiliyor ama olsun. Kendi başınıza yapmaya çalışmanız durumunda tüm evraklarınızı tek tek scan edip boyutları gereğinden büyük ya da gereğinden küçük olduğu için saçınızı başınızı yolup tekrar tek tek scan etmek zorunda kalabilirsiniz. Vize ücretinin web sayfalarında 60€ olduğuna istinaden elinizde 60€ ile gidip "Neyyy, dolar mı alıyorsunuz?" şaşkınlığına maruz kalabilirsiniz. Hepimizin zaman zaman işin ucuzuna kaçmak için gösterdiği çabalar neticesinde bin pişman olma hallerimizden birini de Romanya vizesi için başvurmaya çalışırken yaşayabilir nihayetinde de "eeeehh" diyebilirsiniz. 

İşim gereği sizi gereksiz yere bir Romanya vizesi yapabilen danışmanı olan Seyahat Acentasına yönlendirmeye çalıştığımı düşünürseniz ilk online Romanya vizesi başvurumda saatlerce saçımı başımı yolduğumu tüm samimi duygularımla belirtmek isterim. 

 

Hata ve nisyan müstesnadır.

Saygı ve sevgilerimle

 
Toplam blog
: 6
: 2235
Kayıt tarihi
: 12.01.15
 
 

Merhabalar, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunuyum. İzmir'in en saygın turizm ace..