Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Temmuz '13

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

RS 2 ile Sakinleşin

RS 2 ile Sakinleşin
 

Rahat ve Sakin :)


“Rahat ve Sakin Olmanın Yolları” başlıklı yazımı okumadıysanız lütfen önce onu okuyunuz.

Evet, RS olmayı zihninizde net olarak tanımlayıp, nasıl bir his olduğunu bedeninizde ve yüreğinizde hissettiyseniz bu ruh halindeyken “rahat ve sakin, rahat ve sakin” diyerek ya da “RS, RS” diyerek kendinizi çapalayın. Bu durumu sıklıkla yanınızda bulunan birine de anlatırsanız size yardımcı olabilir. Çünkü şunları yapmalısınız: RS halinizi gün içinde 5-10 kere sadece bir dakikalığına yaşamak ve stresli olduğunuz, sinirlendiğiniz, öfkelendiğiniz anlarda kendi kendinize “RS, RS” diyerek telkin vermek.

Sizin hatırlamadığınız anlarda, yakınınız devreye girip size “RS, RS” diyerek komut verebilir. Zihniniz RS halinizi hatırlayıp yavaşça sinir katsayınızı, temponuzu düşürecektir. Eğer kendi kendinizi kontrol etme evresine gelirseniz zamanla öfke, sinir, stres haline girmek üzereyken, önceden RS komutunu vererek kendinizi kolaylıkla sakinleştirebilirsiniz.

Zihin egzersizlerini bir oyun gibi düşünün, hani çocukken lades oynardık ve hep “aklımda, aklımda” diyerek hatırlatma yapardık. Onun gibi düşünün. Sistem rahatlıkla çalışıyor. En önemli adım, bir önceki yazımda bahsettiğim gibi, rahat ve sakin olma halinizi kendinize tanımlamış olmanızdır. Ve zihinsel, bedensel olarak RS olduğunuz anda “RS, RS, RS…” diyerek kendinizi RS kısaltmasına çapalamaktır. Böylelikle zihin RS’yi duyduğu zaman rahat ve sakin olma halinizi hatırlayacak; size otomatik olarak yardımcı olacaktır.

Hepinize RS bir gün diliyorum… :)

Sevgi ve sağlıkla ilerleyin...

Arzu Bıyıklıoğlu 

www.arzubiyiklioglu.com

www.farketuyguladegis.com

 
Toplam blog
: 521
: 474
Kayıt tarihi
: 24.08.10
 
 

1971 doğumlu Arzu Bıyıklıoğlu uluslararası sertifikalı Yaşam Koçu, NLP Uzmanı, NLP Eğitmeni ve Re..