Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ocak '08

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

RTÜK'e Türk tepkisi...

RTÜK'e Türk tepkisi...
 

koku ve korku


Şimdi tartışma konumuz RTÜK'ün gündeme taşıdığı yasaklar... RTÜK, çocukların korunması açısından, tv, dizi ve filimlerinde sigara ve alkol görüntülerinin sansürlenmesini kanunlaştırmak istiyormuş...

Böyle bir çaba ne kadar gerçekleşir, böyle bir "sansür" ne kadar gerçekçidir ayrı konu... Ancak, aklı başında herkesin, en azından prensip olarak destek olması gerekmez mi? Destek olmayı da bir yana bırakalım; karşı çıkmaması gerekmez mi?

Ama öyle olmuyor... RTÜK'ün henüz kavram aşamasında olan düşüncesini "Türk'e mahsus" bir tepkiyle, doğmadan boğmaya çalışıyoruz.
Tepkiler, isyanlar gırla gidiyor...

Yasaklamaların, sansürün sevimsiz bir yüzü olduğu kesin... Ancak, bu, biraz da yasaklanan şeyin ne olduğuna bağlı değil midir! Televizyon görüntülerinin, film kahramanlarının çocuklarımız ve gençlerimiz üzerinde ne denli "özendirici" etkisi olduğunu bilmiyor muyuz! Öyleyse bu isyan niye!

Bugün çocuğunun içki ve sigara gibi "zararlı" lara mübtela olmasını isteyebilecek bir ebeveyn var mıdır? Hatta kendisi, içki içiyor ve sigara kullanıyor olsa bile...
Oysa, belkide sırf siyasi iktidara muhalif olmaktan dolayı, RTÜK'ün bu çalışmasına karşı çıkılıyor. Özgürlüklerden, yayın hürriyetinden bahsediliyor..

Türk'çe bir tepki bu! Duyguların ve önyargıların akl-ı selimin önünü kestiği türden tepkiler...

RTÜK bunu başarabilir mi... Bilmiyorum. Ancak başarabilirse ve televizyonlarda içkili ve dumanlı sahneler olmazsa;kahramanlar ekranlarımıza içki içmeyen, sigara kullanmayan insanlar gibi yansırsa kötü mü olur! Birçocuğumuzu bile, sırf bu yolla korusak, bu da bir kazanç değil midir?

Bir yandan, sigaranın zararlarından bahsedip, bir yandan alkolün yıktığı yuvaları gündeme getirip, bir yandan parçalanmış otomobillerdeki bira şişelerini zumlayıp bir yandan da "esas oğlanların", "esas kızların" özendirici sahnelerine yer vermek, "tazıya tut, tavşana kaç.." demekten başka nedir? Gelin, bari bu işe "Türk gibi" bakmaktan vazgeçelim... Gençliğimiz ve geleceğimiz için. ..


 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..