Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Nisan '10

 
Kategori
Felsefe
 

Rüyalarımız gerçeğimiz mi? (2)

Rüyalarımız gerçeğimiz mi? (2)
 

Ruh-akıl-irade üçlüsünden oluşan bedeninizi idare eden enerji sistemi eğer yeterli bir pozitiflik içindeyse, yeterli bir inanış içindeyse, yeterli bir olumluluk içindeyse o zaman rüya alemine de pozitif taraftan girdiğimizde kalmıştık.

Şimdi bu nasıl oluyor? Rüya madem ki bilinçaltımızda bir yolculuk, madem ki bizim kendimizi fark etmemiz için bir yolculuk neyi fark edeceğiz? Peki neden kendimizi fark etmemiz gerekiyor? Şimdi şöyle bir bakın nasıl üst beyin ve bilinçaltı varsa insanın da buradaki gerçeği bir de asıl gelmeden önceki gerçeği var. Asıl gerçeğimize islam tasavvufunda hiçlik deniyor. Niye hiçlik deniyor. Siz buradaki gerçeğinizi fark ettiğiniz anda hiçlik makamına yükseliyorsunuz. Nedir Hiçlik makamı? Aslında bizim, burada günde seksen-doksan bin kez okunan milliyet bloglara giren on-yirmi bin kişinin de aslında aynı enerjiden olduğunu fark etmenizdir. Aslında herkesin güzel olduğunu fark ediyorsunuz. Aslında herkesin kökende iyi olduğunu ve herkesin aslında birbirine yardım için burada olduğunu fark ediyorsunuz. Şimdi bunu bilmek başka, bunu fark etmek başka. Bazen birçok şeyi bilirsiniz ama fark edemezsiniz. Tıpkı inanmak başka, emin olmak başka gibi. Bir şeye inanmak için uğraşırsınız sonra bir de eminlik gelir arkasından, bunun gibi.

Eğer siz bu dünyada gerçeğinizi bulmak istiyorsanız, insanlara pozitif şeyler yapmak zorundasınız. Pozitif taraftan yanaşmak zorundasınız. Bu Polyannacılık oynamak değil. İnsanlara şöyle bakmak demek; değişik bir açıdan bakın deyin ki, “çevremde bir sürü şöyle böyle negatif insan var” Evet ama Tanrı onları insan diye yarattı ve sizinle birlikte aynı bahçeye koydu. Onlarla birlikte aynı yerde çalışıyorsunuz, yada aynı evi paylaşıyorsunuz. Demek ki burada size bir şey fark ettirilmek isteniyor. Bakın onlara, bir bakalım onlarda kınadığınız hangi yönler sizde var, ne zaman onları yargılamaktan vazgeçeceksiniz.

Çok kesin ve emin olarak söylüyorum o insanlar size o taraflarını göstermeyecekler. Diyelim ki çok inatçı ve sürekli tartışıyorsunuz. Böyle problemleriniz var. Olaya bir bakın kesip atmayın. Çözün, çözmeniz gerekiyor. Çünkü eğer çözmezseniz aynı gruptaki insan şekillerini çekeceksiniz hayatınıza. Bir bakın, “ben onunla niye anlaşamıyorum”, dürüst biçimde kendinize yaklaşın. Bunları bir kenara not edin ve o insanda kendinizden parçalar göreceksiniz. O insanı kafanızda yargılamayı bırakın, bunların işlemleri var. Onları yargılamayı bıraktığınız andan itibaren bakacaksınız ki o insan aynı şeyleri yapıyor ama size yapmıyor. Çünkü siz o insanın başkalarına öğreten ve sizde olan tarafını fark ediyorsunuz ve size gayet iyi düzgün davranıyor. Düzeliyor ama size karşı düzeliyor. Bir müddet sonra o da fark etmeye başlıyor ki işte ben Ahmet’e karşı, Ebru’ya karşı böyle davranıyorum ve Hasan’a karşı böyle davranmıyorum . O da kendi gerçeğini fark etmeye başlıyor. İşte insanlardaki enerji ağı bunun gibi dağılarak çoğalıyor.

Siz gece uykuya daldığınız ve bedeniniz uyuduğu zaman bu ruh-akıl-irade’den oluşan üç tane enerji yola çıkıyor. Bunu Kuran’da şöyle açıklıyor; tabi ben bir din adamı, din bilgini falan değilim ama bu işlerle uğraşırken her yöne uyması beni rahatlattığı için, ille doktorlara uyacak söylediklerim, bilime uyacak, Kuran’a uyacak, insanın mantığına uyacak o yüzden bir şeyi fark ettiğimde her yere uyması için araştırıyorum. Kuran’da diyor ki; “Siz uyuduğunuz zaman sizin bedeniniz, ruhunuz seyahate çıkar. Eğer ölüm zamanınız gelmemişse siz uykudayken bedeninize tekrar ruhunuzun girmesini emrederiz ve ruhunuz içeri girer.” Rüyaları anlatırken ayette öyle söylüyor ve diyor ki geçmişle ilgili rüyalar var, gelecekle ilgili rüyalar var ve sizin şimdiki durumunuzu fark etmekle ilgili rüyalar var.

Eğer siz negatif bir alandaysanız ve eğer bilinçaltınız negatifle doluysa kabuslar görmeye başlıyorsunuz. Yada birilerinin sizi uçurumlardan attığını, dövdüğünü görüyorsunuz. Bir yerlerden, göremediğiniz bir şeyden arkanıza bakamadan korku içinde kaçtığınızı görüyorsunuz. Tabi herkes için aynı anlamda değil ama negatif rüyaların hepsi bilinçaltı olumsuzluklarla dolmuş artık taşıyor, yani rüyalarınız size bu bilgisayara format çek diyor. Çek ve yerine yeni resimler koy, bilgisayar doldu taşıyor diyor ve size sinyal veriyor. O yüzden rüyaların dili çok önemli. Bu arada bir de pozitif rüyalar var. Pozitif rüyalar da sizin olumlu tarafınızı ve sizin bazı şeyleri fark eden bir ruhunuz olduğunu gösteriyor ve yaradılışa kadar gidip gelebiliyor.

Bir sonraki yazımda da bilim adamlarının gördükleri rüyalardan bahsetmek istiyorum. Tekrar görüşünceye kadar sevgiyle kalın

Alahattin Öztekin

 
Toplam blog
: 101
: 5279
Kayıt tarihi
: 01.03.07
 
 

Ege Üniv. İşletme Fakultesi'ni, daha sonra da Harward Üniversitesi'nin Master programını Türkiye'de ..