Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Nisan '11

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Rüzgâr gibi esti geçti Ankara’dan

Rüzgâr gibi esti geçti Ankara’dan
 

"RESİM:ALINTI"Stantta gönüllü olarak görev alan şair/yazar Nur Ersen hanımefendi güler yüzü, tatlı d


Türk Kütüphaneciler Derneği (TKD) ve Eylül Fuarcılık tarafından 25 Mart – 03 Nisan 2011 tarihleri arasında Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen 5. Ankara Kitap Fuarı rüzgâr gibi esti geçti Ankara’dan tadını damağımızda bırakarak. 

Pek çok yayınevinin stant açtığı fuarda yazarlar ve okuyucular birbiriyle kavuşmanın mutluluğunu yaşadılar. Kültür ve sanat etkinlikleri birbirini kovaladı. 

İmza günlerinde yüreklerden coşan heyecanlar paylaşıldı. Söyleşiler, konferanslar, paneller, açıkoturumlarla renklendi günler. Bu sene Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği, kısa adıyla "İLESAM" da katıldı fuara. Üyelerinin kitaplarını sergiledi standında. İmza günlerine kucak açtı. Birbirinden kıymetli yazarlarını, şairlerini ağırladı, okuyucularıyla buluşturdu. 

Stantta gönüllü olarak görev alan şair/yazar Nur Ersen hanımefendi güler yüzü, tatlı dili ve sıcak yaklaşımları ile okuyucuların ilgi odağı oldu. Merak edenleri hem İLESAM hakkında aydınlattı hem de kitaplar hakkında bilgiler verdi. 

Aynı zamanda İLESAM ve AKÇAĞ yayınevinin organizasyonunu beraberce üstlendiği, jüri üyeliğini Mehmet Nuri PARMAKSIZ, Ahmet Hikmet ÜNALMIŞ, Prof. Dr. Tuncer GÜLENSOY, Prof. Dr. Nurullah ÇETİN, Prof. Dr. Özkul ÇOBANOĞLU, Doç. Dr. Mehmet ÖNAL, İlter YEŞİLAY, Arif BÜK, Pehlivan UZUN, Ziya DEMİREL’in yaptığı şiir, öykü ve roman yarışmalarında dereceye giren katılımcılara ödülleri AKM’de düzenlenen bir törenle verildi. 

Şiir, öykü ve roman dalında birincilik alan katılımcıların eserleri kendisi de İLESAM üyesi olan AKÇAĞ yayınevi tarafından kitaplaştırıldı. 

Ödül töreni 02 Nisan 2011 günü saat 14:00de yapıldı. Eser sahipleri, kitaplarını daha sonra Akçağ standında imzalayarak okuyucuları ile buluşmasını sağladı. 

 

 

 
Toplam blog
: 755
: 776
Kayıt tarihi
: 13.06.07
 
 

Ankara'da doğdum. İlk, orta, lise ve üniversite eğitimimi Ankara'da tamamladım. AÜİF iş idaresi b..