Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Kasım '06

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Sabah keyfi

Sabah keyfi
 

Sabah uykusundan uyanıp, güne başlamanın zorluğu ile karşılaşmayı kim sever.Trafik, işe veya okula geç kalma endişesi ile az da olsa gerilimli bir şekilde acele, acele bir kahve veya kahvaltı sayılmayacak atıştırmalarla, yola koyulur insan.Yaşı ve konumu ne olursa olsun,zihnini bir telaştır alır.Sakin olmak için çaba göstermez.Çünkü biri kızdırana kadar sakindir(!)Genç bir öğrenci ne kadar neşeli olsa da gün içindeki sınavını düşünür. Düşüncelerinde, sıkıntı yada heyecan oluşmaya başlar.İş adamı,öğrenci,müdür.öğretmen fark etmez ortak noktaları vardır.Düşünceler zinciri.

Kimi kişi ,yapılacak bir toplantıyı,bir diğeri teslim edilecek ürününü, öğretmen yapacağı sınavı, bir başkası ödenecek faturaları düşünür Öyle ki, ilk uyanışta başlayan düşüncelerden, öğle saatlerine kadar bu devam eder.En keyiflisi öğle tatilidir, biraz rahatlık ve nefes alma kişiyi , keyifli kılar. Peki sabah saatinin, keyifli olarak başlaması için ne yapılması gerek?.Yeni güne merhaba diyebilmek.Saate bakarak koşturmak yerine,saatinde okulda,işte veya gideceği yerde olacağını bilmek kendinden ve zamandan,yapacaklarını başaracağını emin olmak.

Sabah rahatlama egzersizi

1-) Uyandığınızda hızlı kalkmayın. Kendinize 5 dakikalık bir zaman ayrırın
2-) Uyku halinizin açılması için,yattığınız yerde derin derin nefes alın verin
3- Yüksek sesle kendinize ''günaydın, bugün güzel bir gün geçireceksin'' deyin
4-) Yatakta gerinin,yavaşça kalkın .Ayakta bedeninizi sağa sola döndürün
5-) Tüm bunları yaparken sadece ne yaptığınıza odaklanın Rahat biriymiş gibi.
6-) Şimdi sabah temziliğini,duşunuzu yapabilirsiniz.Vaktiniz oranında aynaya bakın
7-) Aynada kendinize söz verin.Bugun çok mutlu bir gün geçireceğim deyin
8-)Kahvaltı veya çay,kahve alışkanlıklarınızın en iyisini,sağlıklısını yapın
9-)Unutmayın acele yapılan her bir eylem, sizi daha çok yoracak ve sinirlendirecektir
10-)En önemlisi gülümseyin.Tanıdıklarınızı,iş arkadaşlarınızı gülümseyerek selamlayın

Bu basit ama çok yararlı teknikleri kullandıktan sonra,kendinize not tutun bir anı defteri gibi,düşünün neler yaşadınız?

Yaptıklarınız, uyguladıklarınız, kaçırdıklarınız, dikkate almadıklarınız size ne kazandırıyor ne kaybettiriyor? Olmadı ise yöntem değiştirin.Kendi yönteminizi bulmak için,''ertesi gün yöntemi'' bulun yani sabah! Sabahları ne olmalı ki siz rahatça işe,okula gitmelisiniz?

Yaşam her zaman bir takım sorumluluklarla devam ediyor,bu sorumlulukları keyiflli hale getirmek sizin elinizde,eğer bir insan isterse başaramayacağı, yapamayacağı hiçbir şey yoktur.Elde etmek istediğiniz her ne ise, onu yapmak için keyifli,eğlenceli yöntemler bulabilir, yaşamınıza geçirebilirsiniz. Onaylamalar yapabilirsiniz.''Ben daima neşeliyim'' Ya da neşeli bir insanım '' cümlesini devamlı kullanın bir bakalım yaşamınızda neler değişiyor ? Her ne olursa olsun yaşam sizin yaşamınız ve buna sahip çıkmaktan sorumlusunuz.Kimse size aid olan yaşama yön veremez.Kimse sizin yerinize, işinizi yapamaz.Şikayet ettiğiniz her konu,sizin yaşamınıza verdiğiniz değer yargılarınızı gösterir. Önyargılı olmamaya gayret ederseniz.İşinizi,okulunuzu,bulunduğunuz kariyeri daha çok benimseyecek ve seveceksiniz.Zira siz şu an için bu işte, şu kariyerde veya şu kadar maaş almaktasınız.Hele okul ise eğitimci veya öğrenci,hep birlikte size gelen sorunları paylaşarak halledebilirsiniz.Paylaşmayı anlatmak yetişkinlerin sabrı ile paylaşmayı yaşamakta öğrencilerin özverileri ile olur .İş dünyasında paylaşımı yaşamak kadar ,rekabeti tadına varmakta önemli.Tüm bunları keyifle yapabilmenin yeniden başlamanın adımıdır ,ilk uyandığımız saatler..

Öyleyse; sabahlara bakış açımızı değiştirerek bakalım ki.. Sevinçli uyanalım yeni günün ışıklarına.

Günleriniz hep aydınlık geçsin

 
Toplam blog
: 113
: 5180
Kayıt tarihi
: 11.09.06
 
 

Kişisel gelişimde, düşüncelerin kullanımını sanat gibi gördüğümden, 1986yılından itibaren çok sevdiğ..