Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Ocak '12

 
Kategori
İş Yaşamı - Kariyer
 

Sabancı'nın iş melekleri...

Sabancı'nın iş melekleri...
 

Genç ve girişimci insanları tanıdıkça geleceğe yönelik umutlarım artıyor doğrusu. Gençlerimize örnek olsun diye öne çıkan, hayallerini gerçekleştiren kişilere köşemde bu bağlamda zaman zaman yer veriyorum. Başarının tadına vardığınız zaman ondan vazgeçemezsiniz. Bana göre başarı da tıpkı gülmek gibi bulaşıcıdır.

Sosyal sorumluluk projelerinde yer alan Dünya Yaşlılık Derneği Kurucu Başkanı Umut Çınar’ın; birlikte projelere imza atacağımız genç bir girişimciden bahsedince, hemen bu kişi kim dedim ve tanıdığım Serhat Görgün gerçekten yaşamını iyi yöneten ve gençlere örnek bir çizgide donamımlı bir insanI tanımak beni geleceğimize ışık tutan gençler adına mutlu etti. Neler yaptığına şöyle bir kuş bakışı bakalım isterseniz.

Görgün, İnovent A.Ş.’nin genel müdürü. 1995 yılında çiçeği burnunda ODTÜ işletmeyi bitiriyor. Diyor ki; teknolojik gelişim çok ilerde olmadığı için satış ağırlıklı çalışmaya başladım. Buradaki görevinden önce, 2000 yılından beri bir Koç Holding şirketi olan ve Türkiye’nin ilk ses teknolojisi şirketi olan GVZ Ses Teknolojileri A.Ş. adlı şirketin kurucusu ve genel müdürü olarak görev yaptım. GVZ’den önce Microsoft Türkiye’de kurumsal müşterilerden sorumlu yöneticisiydim. 1995–1999 yılları arasında Türkiye’nin en büyük sistem kurucusu olan Koç Bilgi Grubu şirketlerinden Koç Sistem’de satış uzmanı ve satış müdürü olarak çalıştım.

Bunların yanı sıra aşağıdaki dernek faaliyetlerim de bulunmakta diyor ve tüm enerjisiyle devam ediyor anlatmaya.

Kar Amacı Olmayan Faaliyetler

Lisans Yöneticileri Derneği Kurucu Üyeliği

Galata İş Melekleri Ağı Kurucu Üyeliği

METUTECH-BAN İş Melekleri Ağı Üyeliği (ODTÜ Teknopark’ın kurduğu İş Melekleri Ağı)

TOBB Girişim Sermayesi Meclis Üyeliği

Tarım Federasyonu İstanbul Avrupa Koordinatörü.

 

Şimdi diyeceksiniz ki bu İnovent de neyin nesidir. Efendim, Inovent Sabancı Üniversite’sinin 2006 yılında kurduğu teknoloji, inovasyon ve fikri mülkiyet yönetim, ticarileştirme, yatırım şirketidir. Inovent’in faaliyetleri 3 ana başlık altında toplanabilir:

 

•       Teknoloji Transferi ve Ticarileştirilmesi

–      Türkiye’nin önde gelen üniversiteleri, AR-GE kuruluşları ile anlaşmalar

–      Teknoloji Spin off’ları

–      Fikri Mülkiyet Lisanslama

–      18 yeni şirket kuruluşu

•       Sağlık, Medikal Cihaz, Yazılım, Nanoteknoloji, Malzeme Bilimleri alanlarında start-up şirketler

•       Çekirdek Sermaye Teknoloji Yatırımları

–      Tüm Türkiye’deki girişimcilerin erken aşama teknoloji bazlı iş fikirlerine yatırım yapan çekirdek sermaye fonu

•       İnkübasyon Merkezi ve Hizmetleri

–      GOSB Teknopark’ta yatırım yaptığı ve destek olduğu şirketlere merkezi hizmetler ve ofis ve üretim yerleri temini.

Büyük fikirlere sık rastlanmaz. Biz, bu büyük fikirlerin gerçek potansiyellerine erişebilmesi için çok çalışıyoruz. Diyen Görgü’ne diyorum ki peki genç girişimci arkadaşlarımıza neler öneririsiniz.

Genç girişimci arkadaşlarımız öncelikle sevdikleri keyif aldıkları işi yapsınlar ve aşağıdaki yazdıklarımı ilke edinirlerse başarı onlara bir gülücük atacak ve çalışmanın, üretmenin sevincini yaşayacaklardır.

–      Az olan “iyi fikir”dir, “sermaye” değil

–      Kendine güven

–      Hata yapmaktan çekinme

–      Kolay pes etme, denemeye devam et

–      Ne yaptığını bil ve iyi bildiğini yap

–      Ne yapamayacağını bil, takımını ona göre kur

–      Odaklan

–      Hayal et ve o paralelde çok çalış.

 

“Sosyal sorumluluk projeleri hepimizin duyarlı olması gereken önemli konulardan biridir. Dünya nüfüsu giderek yaşlanıyor bu nedenle onların daha kolay sosyalleşmelerini sağlamak amaçlı çok genç iki girişimci felçli ve yürüme zorluğu çeken yaşlılarımız için alet geliştirdiler. Dünya Yaşlılık Derneği ile de bu bağlamda çalışmalarımız devam edecektir.”

Bir yaşam, bir hikaye. Başlıyor ve devam ediyor bütün hızıyla.

Sizde kendi hikayenizi, olumlu duygu ve düşüncelerinizle, duygularınızla, hayatınızı yeniden koordine ederek, sevgiye kucak açarak, dahası gülümseyerek şimdi şu anda yazmaya başlayabilirsiniz sevgili gençler.

 

e-mail:belginturan@gmail.com

 
Toplam blog
: 439
: 512
Kayıt tarihi
: 04.02.09
 
 

Lisansını Anadolu Üniversitesi/ İşletme Bölümü ve Anadolu Üniversitesi/ Sosyoloji Bölümlerinde “O..