Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Kasım '08

 
Kategori
İlişkiler
 

Sabır saçlarındaki beyazların toplamıdır.

Sabır saçlarındaki beyazların toplamıdır.
 

sabır


SABIR

- SABIR yüzünü ekşitmeden acıyı yudum yudum içine sindirmendir.

- SABIR saçlarındaki beyazların toplamıdır.

- Meyvalar SABIR’la olgunlaşırmış

- İnsanı kötülük yapmaktan ve kötülük görmekten koruyan kalkandır.SABIR

- Beyinle ilgili değil ruhla ilgilidir SABIR.

Her birimiz birer meyve olan biz insanoğlu zaman içerisinde sabırla olgunlaş mıyormuyuz? Büyüdükçe bir şeyleri tecrübe ettikçe anlıyoruz esas anlamını. Bu zaman içerisinde bizi deneyim sahibi yapan ne kadar olay yaşasak da her zaman aynı hataya bir daha düşmeyeceğiz desek de zaman zaman sabırsızlığımızın olumsuz sonuçlarını görüyoruz. Hayatta her istediğimiz her zaman hemen olmaz ki. Bu mümkün değil. Sabrın özellikle huzursuzluk ve rahatsızlık hissettiğimiz zamanlarda çok faydasını görüyoruz. Çoğu zaman susmak ve olayları zamana bırakmakta da çok faydası vardır. Çözüm zaten zaman içinde mutlaka gelecektir. Zaten sabır kabullenmek değil mücadele etmektir.

Bazı insanlar vardır çevremizde “ben tez canlıyım” veya “aniden parlarım ben” gibi birtakım duygu durumlarını sanki kişilik özellikleri gibi ifade ederler. Özellikle sakin görünen içine dönük uyumlu insanların karşısında daha çok olayların üzerine giderler. Maalesef insan ilişkilerimizde hep birilerine katlanmak zorunda kalıyoruz sabrederek. Böyle olunca da herkes senin sabırlı olduğunu biliyor zaten . Bazen de üstüne üstüne geliyorlar insanın. Kendimizi ezdirme boyutuna ulaşmaması kaydıyla çok önemli bir özelliktir sabretmek.

Sabır kavramının 0-6 yaş grubu çocuklarımızda gelecekteki karakter gelişimine olumlu katkıları da yapılan araştırmalarda doğrulanmıştır. Küçük yaşlardan itibaren çocukların anne-babalarının olaylara yaklaşımları tahammüllü davranışları her konuda olduğu gibi kişilik gelişimine de olumlu katkılar sağlayacaktır. Sabırsız bir annenin-babanın çocuğuna “ sabırlı ol!” demesiyle çocuklar sabırlı olmayacaktır.

Sabırlı olmak bazı insanlar tarafından kararsızlıkla yada kabulcü olmakla algılansa da, bu bekleyiş yanlış karar vermeyi önleyeceği gibi etrafımızdaki kişileri yaralama ve incitme olasılığını da yok etmiş olacaktır.

Kısacası yüreğinizin ve vicdanınızın sesine göre herkese SABIR diliyorum


Bende bolca var.

 
Toplam blog
: 15
: 826
Kayıt tarihi
: 14.06.07
 
 

Ölüdeniz'de yaşıyorum. Denemelerimi Milliyet blog kanalıyla geliştirmek istiyorum. Yazmak kendini if..