Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Ocak '10

 
Kategori
Eğitim
 

Sadece başarı için mi motivasyon ???

Sadece başarı için mi motivasyon ???
 

Ne kadar güçlü, kendinden emin olursak olalım sonuçta insannız. Doğamız gereği kabul görmeye, beğenilmeye, motive edilmeye ihtiyaç duyarız. Bu desteğide çoğu zaman dışarıda ararız. Elbette bizim dışımızda kalan insanlardan takdir görmek güzel ve muhteşem bir motivasyon kaynağıdır. Oysaki gün boyunca ´Beyaz atlı takdir prensi´nin bir şekilde bize ulaşıp takdir etmesini mi bekleyeceğiz? Gelin sabahları bu işi hiç kimseye bırakmayıp kendi kendimizi motive etmek için ve güne güzel bir başlangıç yapmak adına kendimize ´Günaydın´ diyelim.

* Güne Kendinize Günaydın diyerek başlayın :
Evrenin bir parçası olduğumuz için biz değerliyiz.
O halde her sabah gözümüzü açtığımızda;

-Öncelikle kendimize günaydın diyerek günümüzün güzel geçmesini dileyelim. Kendimize ismimizle hitap ederek, örneğin; ´Sevgili Ayşe günaydın bugün bol ışıklı ve güzel bir gün olsun senin için´ dediğimizde zannederim buna kimsenin bir itirazı olmaz ve pek fazla da zamanımızı almaz.

- Bundan sonra sıra elbette diğer aile bireylerine günaydın demeye geldi ki, bunu yaparken yüzümüzde bir gülücük olmasına özen gösterelim. Yataktan kalkar kalkmaz, yüz kaslarımıza hareket verip, bunu bir gülücükle desteklersek, günün devamında, yüzünüzde bir gülümseme ile dolaşmanız daha da kolaylaşacaktır.

-Dikkatinizi kendinize odaklayarak aynaya bakın. Aynadaki görüntünüzün dışında kalan herhangi bir noktaya bakmayın. Sadece kendinize bakın. Kendinize iyi olan ve beğendiğiniz bir yönünüz için iltifat edin. Hatta küçük bir başarınız varsa bunu kendinize söyleyin.

Evden ayrılıp yola çıktığınızda, karşınıza çıkan ağaçlara, çiçeklere bakmayı, tanıdıklarınıza gülümseyerek günaydın demeyi de ihmal etmeyin. Çiçeklere bakmak sizi rahatlatacak, tanıdıklarınıza günaydın demekse hem onların hem sizin kendinizi daha iyi hissetmenize yardımcı olacaktır.
- Güne güzel bir moralle başlamak öncelikle kendimize olan sorumluluğumuzdur.

Elbette gün içerinde iyi, kötü, stresli olaylar yaşanabilir ve kaçınılmaz olarak moralimiz de bozulabilir. Bunların hayatın normal cilveleri olduğunu aklımızda tutup yaşadığımız sürece bu tarz olaylarla karşılaşacağımızı kabuk etmek gerekir.Güne güzel bir başlangıç yapmak karşılaşabileceğimiz olumsuz durumları atlatmamızı kolaylaştıracaktır.
Kendimize günaydın dememiz, birkaç iltifat sözü söylememiz en fazla bir dakikamızı alacaktır. Güne güzel bir moralle başlamak adına bu bir dakikayı kendinizden esirgemeyin.

 
Toplam blog
: 23
: 4429
Kayıt tarihi
: 06.04.08
 
 

1999 yılında Uludağ Üniversitesi'den mezun oldum. 1999 yılından beri rehber öğretmen olarak görevi..