Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ocak '13

 
Kategori
Siyaset
 

Sağcılar, Solcular, Komünistler, Milliyetçiler, Kürtler, Türkler, Sünniler, Aleviler... Sözüm size

Sağcılar, Solcular, Komünistler, Milliyetçiler, Kürtler, Türkler, Sünniler, Aleviler... Sözüm size
 

Sağcılar, Solcular, Milliyetçiler, Komünistler, Kürtler, Sünniler, Aleviler sözlerim hepinize ve de kendime;

20 sene önce Kürdistan kelimesini duyunca şöyle derdik:

-''Evet espri güzeldi başka esprisi olan var mı ? ''

derdik. Şimdi ise bu lanet olası kelimeyi duyunca içimizde bir korku

-''Ya olursa ya Kürdistan devleti kur... !!! ''

getiremedim sonunu, ama bu bloğu sizle paylaşmamın vermiş olduğu üzüntü ve vicdan azabı içimde de yok değil. Biz ne yaptık da bu duruma geldik ? Şimdi iktidarı eleştirmenin yararı yok, ne dersem diyeyim, ne derseniz diyin elimizden bu kadarı geliyor veya biz öyle zannediyoruz. Yanlış duymadınız kesinlikle biz öyle zannediyoruz. Daha Mustafa Kemal'in ülkesinin sonu gelmedi ve de inşallah gelmeyecek de.Sözüm size değerli solcu,sağcı ya da komünist arkadaşlarıma.

Bu ülkede yani Türkiye Cumhuriyeti'nde eskiden bu yana gelen sağcı-solcu kapışmaları, eskiden az da olsa devam etmektedir. 1970, 1980'lerin sorunu olan bu çekişme, zararını bir hayli gördü. Hem sağcılardan, hem solculardan gençlerimiz daha yirmilerine basmadan darağcında yumdular gözlerini, hem de bir hiç amacına. Sonrasında onlarca koğuşlarda, komünistlerle-ülkücülerin sıkı birer dost olduklarını duyduk ve hep o gençler kullanıldı, ne yazık ki yine kullanılmaya devam ediliyorlar, sağcı solcu demeden beyinleri yıkanıyor, işin trajikomik tarafı da, her ikiside Mustafa Kemal'in yolunda ilerleyen gençlerimiz, her ikisi de Türkiye Cumhuriyeti bayrağına aşık olan insanlarımız.

Ama şimdi kenetlenme vakti geldi diye düşünüyorum. İster alevisinizdir ister sünni, ister 68 kuşağı devrimcileri sever, ister sevmezsin, ister ister ister... Her ne oluyorsa olsun, biz hiç bir zaman bu ülküdeki dalgalanan bayrağın son nefesi geldiğine inanmayan kişileriz, yoksa ben mi yanlış hatırlıyorum Deniz Gezmiş'in Mustafa Kemal yürüyüşünü? Yoksa ben mi yanlış hatırlıyorum Ülkücülerin bayrak aşkını ?

Birlik olma zamanı için, geç kalınmakla beraber tam vakti olduğunu da düşünüyorum. El ele verelim, öncelikle sağ sol kapışmasından ziyade, bu kapışmanın amacı olan Türk bayrağını öncelikle nedenimiz olarak benimseyelim ve birlik olalım. Geçenlerde Cem Karaca dinliyordum ne diyordu biliyor musunuz bir şarkısında ?

-'' İki gözüm bu işin yok sağı solu, şimdi TÜRKÜ söylemenin tam zamanıdır. ''

                                                                                                                                    Saygılar...      

 
Toplam blog
: 2
: 1025
Kayıt tarihi
: 17.01.13
 
 

Elektrik Mühendisi adayı olan Dalay, üniversite öğrencisidir. Siyaset merağı, küçük yaşlardan baş..