Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ekim '09

 
Kategori
Siyaset
 

Sağlık bakanı ne yaptığını biliyor mu?

Sağlık bakanı ne yaptığını biliyor mu?
 

Ülke halkı Amerikanın kobayı değildir.


Domuz gribi ülkemizde görülmeden havaalanları termel kameralarla donatılmış yurt dışından gelen şüpheli hastalar kontrol altına alınmıştı bu icraatten son derece memnundu ülke halkı peki hangi akla hizmettirki termal kameralarla kontrol işlemine son verildi.

Sayın sağlık bakanı bırakın ülkeye yayılsın bunda korkacak birşey yok üç günde atlatırsınız demişti evet doğru söylemiş sayın bakan bu sorumsuz davranışa karşı hiçbir tepki gösteren olmadı ancak domuz gribi tüm yurda yayılıp çocuk büyük demeden can almaya başlayınca tepkiler arttı ülke halkının uykuları kaçtı sağlık bakanına tepkiler arttı.

Sağlık bakanının bu icraati son derece yanlış ve sağlığımıza karşı yapılan terör aynı zamanda utanç verici sıkandaldır, domuz gribinden hayatını kaybedenlerin yakınları sağlık bakanı aleyhinde dava açma hakkını kazanmıştır çünkü salgın karantina altına alınması gerekirken bırakın ülkeye yayılsın demek ülkemizdeki insan sağlığına verilen önemin hangi noktada olduğunu göstermektedir.

Daha yakın zamanda kuş gribi salgını nedeniyle köy kasaba demeden kanatlı hayvanların itilaf edilmesi emrini varenler bugün insan sağlığına ne kadar duyarsız kaldıkları gözden kaçmıyor sonrasında domuz gribi aşısını ithal ederek ülke halkının birer kobay gibi kullanılması ise başlı başına suçtur sağlık sıkandalıdır.

Domuz gribi aşısı bugüne kadar hiçbir ülkede kullanılmadığı gibi buna bağlı olarak devlet yetkililerine ayrı türde ülke halkına ayrı türde aşı kullanılması ise çifte sıtandart değilmidir, yıllardır amerikadan ithal ilaçları kullanmışız bu ilaçlar birçok ülkede kullanılmaz iken türk halkı kobay olarak kullanılmıştır insan sağlığını tehdit eden bazı ilaçların ithal edilmesi ve satılmasına müsade ettiği için sağlık bakanlığı suç işlemiştir.

Öyle zannediyorumki hava alanlarından termel kameralarla kontrol yapılırken bunların devre dışı bırakılmadı ile domuz gribi bulaşmış kişilerin ülkeye girişlerine müsade edenlerin amerikanın ürettiği aşıların satılması ithal edilmesinde ne gibi bir menfaat sağladıkları sorusu akla gelmektedir. Üstelik bu aşının gerçek anlamda yan etkileri ise ülke halkından gizlenmekte bir açıklama yapılmamaktadır.

Aşı doktorlarımız arasında düşünce ayrılığına da yol açmıştır, çünkü bilinmeyen tanınmayan bir aşı hakkında bilgi sahibi değillerdir, aşı gerçek anlamda faydalı mı, zararlı mı, zararlı ise ne kadar zararlıdır bu bilinmemektedir. Aşı yapılmadan kişi teste tabi tutulmalıdır diye düşünüyorum.

 
Toplam blog
: 193
: 517
Kayıt tarihi
: 28.02.08
 
 

Sinop doğumluyum, ülkesini ve ulusunu seven bir vatansever, her ay devlete düzenli vergisini ödeyen ..