Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Ağustos '08

 
Kategori
Sağlık
 

Sağlık Bakanlığı'nda kura heyecanı (!)

Sağlık Bakanlığı'nda kura heyecanı (!)
 

Binlerce yeni mezun pratisyen hekimin merakla beklediği, geleceklerinin şekilleneceği büyük gün geldi. Daha önce Sağlık Bakanlığı tarafından ilan edildiği üzere 21. Dönem Devlet Hizmet Yükümlülüğü Kurası için Münhal Kadrolar, 20 Ağustos Günü internetten yayınlandı.

20 Ağustos günü'nü iple çeken taze hekimler, sabahın erken saatlerinde buldukları ilk internet noktasında, açık kadroları görebilme umudu ile klavyelere saldırdı.

Her 15 dakikada bir "sayfayı yenile" komutu veren tabipler, gecenin geç saatlerine kadar, ilgili web sayfasında herhangi bir yenilik göremedi.

Monitörlere kitlenmenin verdiği göz kızarıklığı ve şişkinliğe, edindikleri tıbbi bilgilerle çare arayan hekimler, tükenen sabırlarını yenilemek için herhangi bir tedavi uygulayamadı.

Son bir güçle "yenile" düğmesine basan doktor parmakları, nihayet saatler gece yarısına yaklaştığında mutlu sona ermenin heyecanı ile birbirine kavuştu.

Sağlık Bakanlığı, daha önceden ilanda verdiği sözü tutmuş ve 20 Ağustos Gününün bitmesine dakikalar kala kadroları açıklayabilmişti.

Koca bir gün boyunca kılını kıpırdatmayan bakanlık, yeni hekimlerini yerleştireceği kadroları, onlara bu şekilde müjdelemeyi reva görmüştü heralde...

Veya koca bir gün boyunca bakanlıkta o kadar çok hareketlilik olmuştu ki, bunları taze hekim beyinlerinin hayal etmesi mümkün olmayabilirdi.

Mesela, gün içinde bakanlıkta, "sırtı pek" bazı vatandaşların, çoktan belli olan münhal kadroların, münhalliğini ortadan kaldırma çabaları segilediği ve bunda muaffak olduğu düşünülebilir.

Veya tüm iyi niyetimizi muhafaza ederek şöyle de düşünebiliriz: Tabip ihtiyacı olan bazı İl Sağlık Müdürlükleri, ihtiyaçlarını zamanında bakanlığa iletememiş ve bu yüzden gecikme yaşanmış olabilir.

Bu noktada içimizi rahatlatan bir husus var, neyseki kura noter huzurunda ve bilgisayar ortamında yapılacak; Belki 20 Ağustos günü, geceye kadar paylaşılan kadrolardan arta kalanlar arasından, belki de oldukça adil bir liste içerisinden.

Kim bilir...

İlan Metni: http://personel.saglik.gov.tr/dhy_2008_21donemkurasi_detay.asp

 
Toplam blog
: 117
: 1067
Kayıt tarihi
: 26.09.07
 
 

1980 yılında Mersin'de doğdum, bütün eğitim öğrenimimi Mersin'de tamamladım. Yetmedi, işimi de Mersi..