Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ekim '09

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Sağlık Söz-Sen TBMM'de soru önergesi verdiriyor!

Sağlık Söz-Sen TBMM'de soru önergesi verdiriyor!
 

Sağlık Söz-Sen İstanbul DSP Milletvekili Hasan Macit ile Görüştü.


Sağlık ve Sosyal Hizmet Kolu Çalışanlarının Sözü Sendikası yapılan açıklamaya göre "Şimdiye kadar yapılmayanı, yapmaya başladık. Sağlık çalışanlarının sorunlarını TBMM de dile getirtmek için bu hafta içinde 4 farklı partiden çeşitli Milletvekilleriyle görüşmelerde bulunacağız" denildi.

’’Sözleşmeli sağlık çalışanlarının sorunları çözümlenmek yerine daha da kötüleşiyor. Yetki masasında dile bile getirilmeyen sözleşmeli sağlık personeli sorunları sözde değil özde sendikacılık anlayışı ile hareket eden sendikamızca kabul edilemez’’ denildi. ’’Sorunların çözümü için başlattığımız etkili sendika hareketi çerçevesinde görüşmelerin ilkini DSP Genel Bşk.Yrd. Hasan MACİT ile başlattık. Sıcak bir ortamda gecen görüşmelerimiz sonucunda ne yazık ki ülkemizde memur denince akla ilk önce öğretmenlerin geldiğini, sağlık sistemi denilince siyasilerin akıllarına tabiplerin geldiğini, halbuki sağlık sisteminde tabip dışı sağlık çalışanlarının sayısının tabiplere oranla çok daha fazla olduğunu söyledik. Siyasilerin sağlık personellerini görmezden gelmelerinden dolayı yıllardır birikmiş olan sorunlarına son yıllarda Sözleşmeli personel istihdamı da eklenince durumun daha da vahimleştiğini belirttik. Kendilerine hazırlamış olduğumuz sağlık çalışanlarının sorunlarını, Tam Gün Yasasına, Aile Hekimliğine bakışımızı, sözleşmeli sağlık çalışanlarının sorunlarını ve bu sorunların haledilmesinin tek yolunun Kadroya geçirilmesi olması gerektiğini içeren dosyamızı ile 7 farklı ilde yaklaşık 1500 sağlık çalışanı üzerinde yaptığımız "Sağlık Çalışanlarının Sorunları" başlıklı anketimizi sunduk. MACİT den sözleşmeli sağlık çalışanlarının kadroya geçirilmesi ve sorunlarının en kısa zamanda çözümlenmesi için önümüzdeki hafta içerisinde Sağlık Bakanına soru önergesi ve detaylı bir çalışmadan sonra ilerleyen zamanda TBMM de kadro için kanun değişikliği teklifi sözünü aldık." denildi.

Milletvekilleriyle görüşmelerinin hafta boyunca devam edeceğini belirten Sağlık ve Sosyal Hizmet Kolu Çalışanlarının Sözü Sendikası (SAĞLIK SÖZ-SEN) yetkilileri sağlık çalışanlarının duyulmayan sözü olacaklarını vurguladılar. Başta sözleşmeli sağlık çalışanlarının kadroya geçirilmesi olmak üzere, tüm sağlık çalışanlarının sorunları için görüşmelerde bulunacaklarını belirttiler.

 

 

 
Toplam blog
: 20
: 2861
Kayıt tarihi
: 09.01.07
 
 

1984' ün soğuk aylarından biri olan Eylül ayında doğmuşum. Çocukluğum Konya'da geçti. Taa ki Memu..