Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Mart '08

 
Kategori
Eğitim
 

Sağlık ve insan

Sağlık ve insan
 

alıntı


1-Vücudumuzu oluşturan temel yapıta iskelet diyoruz. Çünkü hareket etmemizi sağlayan ve dik durmamızı sağlar. Kemiklerimiz kırılgan bir yapıya sahipdir. Bu kırılgan yapının ortadan kaldırmak için dengeli beslenmemiz
gerekir.

2-Bu kemiklerin içindeki iliği boşaltırsak nasıl sağlıklı bir kemikten söz etmek mümkün değildir. Ekonomiyi yöneten birimlerin içi hortumcular tarafından durmadan boşaltılıyor. Daha sonra oluşlar çıkıp bile bile yalanlarla
insanları kandırmaya gayret ediyorlar.

3-Kişi başı 7500 Dolar olduğunu söylüyorlar, ya bunların beyin hücreler boşaltılmış ya da örümcek ağı ile kapanmıştır. Türk ekonomisi öyle hal almış ki insanlarda toplanan vergilerin yüzde atmış beşi dış faizlere gitmektedir.

4-Ülkenin bütün kaynakları dış güçlere satılmaktadır. Her gün dış borç artmaktadır. Bunlar yetmiyormış gibi içerde ki hortumculara göz yumulmaktadır. İnsanların sağlıklı düşünmesi için her şeyden önce iyi beslenmesi gerekir. İnsan vücudu birbirine bağlayan iskelet ve kas sistemi iyi beslenmesi gerekir. Oysa Ülkeyi yönetenler vampir gibi toplumun kanını her gün emmekten geriye kalmıyorlar. Çünkü bu vampirlerin yaşaması için her gün kan veriyoruz.

5-İnsanları alım gücü kalmamıştır. Daha sonra çıkıp ekonominin iyi gitiğini söylüyorlar. Akciğerlerin nefes alması için hava gerekir. Toplumu havasız bir odaya hapis edip yaşamamızı engellemeye çalışıyorlar. Her gün yeni vergi, yeni zamlarla halkın sırtına biniyorlar. Peki bunlar ne zaman sırtımız da inecekler?

6-Hangimiz sağlıklı bir kafayla işe gidiyoruz ki. Bilemiyorum bunun cevabını değerli okuyucular versinler. Atatük bu vatanı satmak için bizlere emanet etmedi. Bunu yükseltmek ve ileriye götürmek için bizlere yani aydınlara emanet etti.

Cafer Akın 14/03/2008

 
Toplam blog
: 24
: 518
Kayıt tarihi
: 04.02.08
 
 

Balıkesirde yaşıyorum. Adıyaman iline bağlı çok güzel bir dağ köyünde dünyaya geldim. Mesleğim gereğ..