Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ocak '07

 
Kategori
Eğitim
 

Sahte karne çetesi çökertildi

Sahte karne çetesi çökertildi
 

Okulun karşısında bir kırtasiye renkli fotokopi çekerek öğrenciler için 1 YTL karşılığında sahte karne hazırlıyormuş. Polis başarılı bir operasyon sonucu bu kırtasiyeci ve işbirlikçi öğrencilerden oluşan sahte karne çetesini çökertmiş. Televizyonda izlediğimiz haberden anladığıma göre başarılı öğrencilerin renkli fotokopi ile çoğaltılan karnelerindeki öğrencinin adı değiştirilerek o sınıftaki notları iyi olmayan öğrencilere velilerine gösterecekleri karneleri hazırlıyorlarmış. Kırtasiye oldukça kalabalıkken polis, magazin medyasından olduğunu sandığım kameralarla birlikte basıyorlar ve sahte karne çetesinin üyelerini suçüstü yakalanıyorlar. Televizyondaki haberde yakalanmanın utancı içindeki öğrencilerin yüzleri mozaiklenerek duyarlı habercilik yapılmış. Haberdeki tek doğru davranış buydu. Televizyonda bu haberi izlerken, haber bittiğinde bir kamera şakası olduğunu söyleyecekler diye bekledim ama ne yazık ki şaka değil, gerçekti.

Bir kırtasiye sahte karne hazırlıyorsa bu durum izlediğimiz haberdeki gibi polisiye bir olay olmamalıydı. Elbette göz yumulmamalıydı ama asla televizyon kameralarıyla gidilmemeliydi. Sivil görevliler gidip, olayı sessizce belgeleyip, tüm öğrenciler ayrıldıktan sonra gerekli işlemleri yapmalıydı.

Olaya başka bir açıdan bakıldığında sahte karne çetesi bizim dizilerimizin ve filmlerimizin iyi mafyaları (!) gibi değerlendirilebilir. O çete hayırlı bir iş yapmıştır. Evlerinde şiddetle karşılaşma olasılığı olan çocukları şiddetten korumuştur.

Bu başarılı operasyonun benzerlerinin okul çevrelerinde uyuşturucu satanlara karşı da yapılmasını bekliyoruz. Sahte karne çetesi çökertildiğine göre diğer çeteler de çökertilebilir.

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..