Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Şubat '07

 
Kategori
Yemek - Mutfak
Okunma Sayısı
3503
 

Sakala çarpan çorbası

Sakala çarpan çorbası
 

Malzemeler:

· 1, 5 su bardağı yeşil mercimek

· 1 su bardağı ev eriştesi

· 1 çorba kaşığı nane

· 1 tatlı kaşığı salça

· 1 çay bardağı sıvı yağ

· 1 çay kaşığı kırmızıbiber

Yapılışı

4 su bardağı su ile mercimek pişirilir .Mercimekler haşlandıktan sonra içine erişteyi ilave edilir. erişteler piştikten sonra da bir tavanın içine yağı , salçasını , nane, kırmızıbiberi sos haline getirlir ve pişmiş çorbanın içine katılır sıcak servis yapılır afiyet olsun .(Eğer koyu olduysa biraz sıcak su ilave edilir, erişteniz yoksa şehriyeylede yapılabilinir)

Not: İsteğe bağlı olarak ta bir baş soğan kare şeklinde doğranır sos ile pişirilip üzerine limon ilave edilebilir.

Hikayesi

Bir yaşlı dede varmış komsusu çorba yapıp getirmiş dedede çorbayı kaşıkla değil de tastan içmiş ondan sonrada çorbanın içinde erişteler dedenin sakalına yapışmış ve adı sakala çarpan olarak adlandırılmış.

Bu çorba bazı bölgelerimizde saçaklı, sakallı diye adlandırılır.kış günlerinde çorbasız olmaz bu çorbada Afyon yöresinin sevilen bir çorba çeşitdir.yapanlara afiyet olsun.

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

Havva hanım çorba herzaman sofrada bulunması gerekenlerdendir.Bu çorbayı en kısa zamanda belki bu akşam yapıp deneyeceğim(çünkü evde yemekleri ben yaparımda..) kendinize iyi bakın sağlıcakla..

Mehmet EREN 
 09.02.2007 15:50
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 41
Toplam yorum
: 118
Toplam mesaj
: 64
Ort. okunma sayısı
: 1800
Kayıt tarihi
: 26.12.06
 
 

hayattttt  ..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster