Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Şubat '07

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Hüzünlü bir pasta '' Ağlayan Kek ''

Hüzünlü bir pasta '' Ağlayan Kek ''
 

Efendim son günlerde i hassaslığım yaptığım pastaya da yansıdı.. İlk yediğimde damak zevkime müthiş bir şekilde hitap etmişti.. Sanki ilk bakışta, dağların tepesine bembeyaz karlar yağmış gibi bir görüntü sergiliyordu..Adı ‘’Ağlayan Kek’’ miş..

Adını ilk duyduğumda de bu pastanın neresi ağlıyor acaba diye düşünmeden de edemedim hani.. Ağlayan bir kekten daha çok, dediğim gibi kar yağmış tepeleri anımsatıyordu.. Öyle yada böyle, adının da hüzünlü bir isim olması dolayısıyla sanırım, benim damak zevkime çok güzel hitap etti..

Siz onun adının Ağlayan kek olduğuna bakmayın ama, yerken kesinlikle ağlatmıyor hatta daha çok mutluluk veriyor yiyene..

İşte ‘’Ağlayan Kek’in’’ tarifi.. Malzemeler her zaman ki gibi kolay ve hemen temin edilebilecek malzemeler..

Malzemeler:

2 çorba kaşığı kakao

3 kahve fincanı un

1 paket kabartma tozu

4 yumurta

3 kahve fincanı şeker

1 paket krem şanti

1 paket çikolata sos

1 paket süt (krem şanti ve çikolata sosu için )

Yapılışı da bir o kadar kolay..

Yumurtaları şekeri kakaoyu, 2 yemek kaşığı süt ile, karıştırırken 3 kahve fincanı unu ve kabartma tozunu ilave ederek hamur haline getiriyoruz...

Yağlanmış tepsiye döküp 175 derece fırına sürüyoruz.

Çikolata sosunu tarife göre hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz.

1 paket krem şantiyi 1 su bardağı süt ile hazırlıyoruz..

Kek piştikten sonra düz bir tepsiye alıp 1.5 su bardağı süt ile ıslatıyoruz.. Süt ile iyice ıslattıktan sonra krem şantiyi sürüyoruz.Üzerine önceden hazırlayıp soğuttuğumuz çikolata sosu döküyoruz.Donması için bir süre buzdolabında

bekletiyoruz...

Misafirimiz geldiğin de veya kendi canımız istediğinde dilimleyerek afiyetle yiyoruz.. Pasta hüzünlüüü, ben hüzünlüüü...

 
Toplam blog
: 529
: 3765
Kayıt tarihi
: 29.08.06
 
 

İstanbul'da doğmuşum... Dünyalar tatlısı bir kızım var... Herkesi kolay kolay sevemem... ..