Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Temmuz '10

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Sakura ağacı ...

Sakura ağacı ...
 

sakura ağacı


Sakura (kiraz), meyvesi yenmeyen bir tür ağaç çeşididir. Süs amacıyla yetiştirilen bu ağaç, 100 yıldır farklı ülkelerde yetiştirilmekle kalmıyor, adına festivallerde düzenleniyormuş. Katılımcıları 700 bin lere ulaştığı için adeta gözbebeği halini almış.

Bölesine muhteşem görüntüye sahip bir ağaçla, Türkiye' de girişimlerde bulunmuş fakat uzun süre başarırsızlıkla sonuçlanmış. Birçok şehrimizde denenmesine reğmen ilk İstanbul'da başarıyla sonuçlanmş.

Tema Vakfı' nın da yardımıyla 2005' te İstanbul-Nezehat Yiğit Bahçesi' ne dikilmiş.

İstanbul' da Sakura turuna çıkmak için ise ilk olarak Sarıyer' e uğramak gerekiyormuş. Büyükşehir Belediyesi 'nin ülkeler arasında dostluğu pekiştirmek amacıyla 2003' te Balalimanına kurduğu Japon Bahçesine yetişkin 52 Sakura dikilmiş. Daha sonra 12 daha eklenmiş. Ücretsiz gezilen bu parkta 5 bin bitki bulunuyormuş. Ayrıca Beyaz Köşk ile Sarı Köşk 'ü bağlayan yolda yaklaşık 5 metrelik bir sakura ağaç varmış.

İstanbul' un üçüncü yaşlı Sakura'sı ise Kadıköy Fenerbahçe'deki parktaymış. 400 yıllık sakız ağaçlarının yükseldiği, canlı bitki müzesini çağrıştıran Fenerbahçe Parkı'nda sadece bir sakura varmış.

Özellikle çiçek mevsiminde yolumuz buralardan geçerse, SAKURA yı görmeden geçmeyelim ;)

 
Toplam blog
: 102
: 654
Kayıt tarihi
: 07.06.10
 
 

1984 İzmir doğumluyum. Süleyman Demirel Üni. - Bilgisayar Programcılığı mezunuyum. Şiir & Deneme ..