Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Mayıs '12

 
Kategori
Tarih
 

Saldırı Suriye'ye mi, BAAS'a mı?

Saldırı Suriye'ye mi, BAAS'a mı?
 

DÜNYANIN VAMPİRİ KÜRESEL SERMAYE


Suriye'ye saldırının temel gerekçesi, saldırıyı amaçlayanların sık kullandıkları REJİM kavramının içeriğindedir. Libya ve Irak'a yapılan saldırı ile aynı temel amaca yöneliktir. 

Emperyalist ve işbirlikçilerinin günümüzdeki silahlı ya da silahsız her saldırısı temel olarak KÜRESEL SERMAYENİN özgürce akışı içindir. Bu akış, para akışı, ürün( mal) akışı, kültür akışıdır. Aynı zamanda, bu akışı sağlamak için, gerekli olan enerjinin de, küresel  sermayeye dönük akışı içindir. 

SURİYE, LİBYA, IRAK ; Esed, Kaddafi, Saddam 

Bu üçlü, BAAS REJİM'ini temsil etmektedir. 

BAAS, YENİDEN DİRİLİŞ anlamında, arap dünyasında, BİRLİK, ÖZGÜRLÜK, SOSYALİZM belgileriyle yaşam ve içerik bulmuş özgün bir ekonomipolitik programın genel adırır. 

BAAS Rejimi, içeriğine uygun, toplumsal örgütlülük ile toplumsal bilince yönelmek yerine, bireylerin sultası ve sığlığı altında korunmaya çalışıldığı için, kolayca çıkartılan iç savaşlarla yerlebir edilmektedir. 

Ancak, tüm eksikliklerine, toplumsal bilinç ve örgütlenme zayıflıklarına karşın, bulundukları toprakları emperyalizme ve kapitatilzme tam ve köklü olarak teslim ETMEME, KORUYUCU, KOLLAYICI, KAMUCU bir politikekonomiyi yürütmeye çabalamışlardır. Küresel sermaye,istediği ürünü, istediği zaman, istediği biçimde, istediği fiyattan bu ülkelere kolayca akıtamamakta ve istediği ölçüde de petrol akışını sağlayamamaktaydı. Örneğin istediği zaman ve özellikte bir AVM yi gidip Libya, Suriye, Irak ta piyasaya süremezlerdi. 

Yani, kısacası, BAAS REJİMleri, Küresel Sermayenin girdi ve çıktılarına kapı ve pencelerini sonuna kadar açmamışlardı, açmıyorlardı. 

İşte, art arda bu ülkelere yapılan saldırıların altında bu temel gerçek var. 

İnsan hakları, demokrasi, diktatörlük, barış, müslüman halk, kardeş ulus, komşu ülke vb. kavramların tümü bu temel saldırı ve amaca yönelik YALAN ların kavramlarıdır. 

Bu nedenlerden ötürü, küresel sermaye, saldırılarını ULUSLARARASI TOPLUM adıyla ve aracılığıyla gerçekleştirmektedir. Çünkü küresel sermaye, uluslararası, uluslarüstü bir sermaye özelliğindedir. 

 
Toplam blog
: 47
: 781
Kayıt tarihi
: 26.08.11
 
 

"Ya Bilim ya da Kaos ve Ölüm" Türkçe, dil, dilbilim, dil eğitimi çalışma alanlarımdır. Eğitim, kü..