Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Mart '10

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Şalgam çorbası

Şalgam çorbası
 

ŞALGAM ÇORBASI


Sivas'ta kış aylarında sık tüketilen, sağlıklı ve içinizi ısıtacak bir çorba!

MALZEMELER

1 Adet orta boy Şalgam

1 Baş Soğan

Yarım çay bardağı Bulgur

Et suyu

Tuz, Biber

Sıcak su

Şalgam yıkanıp soyduktan sonra bıçakla yaprak inceliğinde yontulur.

Acı suyunu çıkarmak için ir kez daha süzgeçte yıkanır.

Soğan küçük parçalar halinde kesilir.

Soğan, Şalgam, Et suyu, domates suyu, tuz, biber tencerede karıştırılır. Sıcak su ilave edilir.

Şalgamlar yumuşayıncaya kadar ateşte kaynatılır.

Ateşten indirirken üzerine isteğe göre nane, bahar ilave edilebilir.

Afiyet olsun…

L.G.E

 
Toplam blog
: 67
: 1508
Kayıt tarihi
: 23.02.08
 
 

Hazır Giyim alanında meslek dersi öğretmeniyim. Ankara Kız Teknik Yüksek Öğretmen okulu Giyim böl..