Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Nisan '15

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Ayvalı tart

Ayvalı tart
 

Ayvalı tart 

Ayvalı tart evlerimizde sık yapılan tartlardan biri değil ama ayvanın yararlarını düşününce ayvadan faydalanmak için tart biçiminde de tüketebiliriz.  Ayvayı ister rendeleyin isterseniz minik parçalar halinde keserek yapın, her ikisi de lezzetli oluyor.

Malzemeler:

2 orta boy ayva

2 yumurta

2 orta boy su bardağı toz şeker

3 orta boy su bardağı un

1 çay bardağından bir çorba kaşığı fazla yoğurt

1 çay bardağı zeytinyağı

1 paket kabartma tozu ve 1 çay kaşığı silme karbonat

1 paket vanilya

1 tutam toz tarçın

Yapılışı:

Önce ayvalar kabukları temizlenip yıkandıktan sonra ya rendelenir ya da minik parçalar halinde doğranıp üzerine 1 su bardağı  toz şeker serpilerek bir kenarda bekletilir ve yarım saat sonra hafifçe pişirilir.

Bir kabın içerisine 2 yumurta konulur, yumurtalar kaşıkla hafifçe çırpılır daha sonra toz şeker ilave edilir ve kaşıkla şeker yumurtaya iyice yedirilerek üzerine yoğurt ilave edilir.  Yoğurt da iyice ezildikten sonra üzerine karbonat ve kabartma tozu ilave edilir ve kaşıkla biraz karıştırılır. Bir müddet – 2dakika kadar-  karışımın kabarması beklenir. Daha sonra un ve vanilya ilave edilir, un kaşık yardımı ile iyice ezilerek koyu bir bulamaç haline getirilir.

Borcam bir tepsinin dibi yağlanıp, unlanarak bulamaç halindeki karışım tepsiye dökülür ve üzerine toz halindeki tarçın serpilir daha sonra pişmiş ayvalar tart hamurunun üzerine yayılır.. Önceden ısıtılmamış 200-220 derecelik fırında pişirilir. 

Tartın pişip pişmediğini anlamak için üzerine bir kürdan batırılır, kürdan temiz çıkarsa tart pişmiş demektir.

Afiyet olsun, güzel günler sizin olsun.

 

 

 

 
Toplam blog
: 627
: 3456
Kayıt tarihi
: 11.06.11
 
 

Kendi halinde yaşayan doğa tutkunu, sıradan bir vatandaş. İnsanların dış güzelliğine değil iç güz..