Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ocak '22

 
Kategori
Kitap
 

SALİHLİ'DE BİR GÜLDESTE

 

       SALİHLİ'DE  BİR GÜLDESTE

Buna Antoloji diyenler de vardır. Antoloji yabancı bir sözcüktür.  Türkçesi şiir seçkisi veya güldeste.

ANTOLOJİ: Yunanca bir sözcüktür.  Şiir (nazım) ya da düzyazı (nesir) parçalarından seçilerek oluşturulan kitap; eş. Seçki, Güldeste, Müntahabat, Derinlik. Antolojiler genellikle aynı türden eserlerin bir araya getirilmesiyle oluşturulur; şiir antolojisi, öykü antolojisi gibi.

2021 yılında elime üç antoloji şiirler seçkisi geçti. Biri Aydın Yazarlar ve Şairler Derneği başkanı Şükrü Öksüz’ün hazırladığı “Aydın Efesi Şairler Antolojisi” 272 sayfa, (2021),biri de Salihli’den Bizim ECE’ nin sahiplerinden Ahmet Otman‘ın hazırladığı “Bizim Ece Şairler Antolojisi” Ortak Kitap, 264 sayfadır (2021). Bu Antolojilerde tanıdığım ve yeni tanıdığım şairler yer alıyor. Cümlesinin ellerine yüreklerine sağlık. Arkadaşlarımızın amaçları sanatımıza ve kültürümüze hizmet etmektir. Bunların hiçbir siyasi yönü yoktur. Cümlesinin okuyucuları bol olsun diyorum.

 

Ben burada Ay Yayınları arasında çıkan Gönül Eri GÜLDESTE 2021” adlı Antolojiden bir iki cümle ile söz etmek istiyorum. Bu Güldesteyi hazırlayan şair- yazar Gönül Eri’  dergisinin sahibi Gündüz Aydın’ın evladı Hilâl Aydın tarafından   hazırlandığını  görüyoruz. Genç birinin böyle bir esere imza atmasını ve bu işe girmesine inanın sevindiğimi belirtmek isterim. Yılların öğretmeni Mustafa Aydın’ın torunu ve babası Gündüz Aydın’ın kızı olunca böyle bir uğraş elbette sevindiricidir. Derler ya “ armut ağacın dibine “ düşer diye… Hilâl aydın kızımızı yürekten kutluyor, ellerine, yüreğine sağlık diyorum.

Güldesteyi hazırlayan Hilâl Aydın giriş bölümünde:

“ Bu yıl ki Güldeste 2021’i hazırlamanın mutluluğu içerisindeyim. Bu benim ilk heyecanım, ilk eserim.  Her bir şiiri, her bir sayfayı özenle hazırlamış olmakla birlikte, heyecanımı sizlerle paylaşmak istiyorum… Güldeste 2021. Dedem Mustafa Aydın, Babam Gündüz Aydın ve ben Hilal Aydın’ın yer aldığı ilk kitaptır. 3 neslin bir arada olduğu bu antoloji benim için oldukça özeldir. Şiirin solmaması adına Güldeste 2022’de buluşmak üzere; hep güzellikler  içinde kalın  “ diyor ( Aralık 2021).

Güldeste’nin içinde  yakından tanıdığım ve şiirlerini, yazılarını çeşitli sanat ve  kültür dergilerinde okuduğum bazı  tanıdık imzalar da vardır: Bunlardan Turgay ALGAN, Abdülkadir GÜLER, Ahmet SARGIN, Birdal Can TÜFEKÇİ, Bolat ÜNSAL, Gündüz AYDIN, Hilâl AYDIN, Mustafa AYDIN,  Melahat ECEVİT (ÖZÇOBAN), Mehmet DEMİREL, Ünal Şöhret DİRLİK, Mustafa YEŞİL, Sedat GÜNAY, Sultan GÜRBÜZ,  Şaban KORKMAZ,  Şahin ERTÜRK  (Nöbetçi Şair), Şükrü ÖKSÜZ,  Vahdettin IŞILAK  gibi şairleri yakından tanıdığım  imzalar. Güldeste 42 şair var, bunların 9‘u bayandır. Güldeste’nin giriş bölümünde Turgay ALGAN’ ın vefat ettiğini üzülerek öğrendiğimi belirtmek isterim. (S:5’te) Sevgili şairimiz Turgay ALGAN’A Allah’tan rahmet diliyor, ailesi ve tüm sevenlerine baş sağlığı diliyorum.

 

Güldeste  yer alan, şiirleriyle bizlere merhaba diyen şairlerimize de sağlık, huzur ve başarılı günler benim en büyük dileğimdir. Son olarak koca Yunus Emre’nin bir sözü aklıma geldi, bu manidar sözleriyle yazımı bağlamak istiyorum:

 

SULAR HEP AKTI GEÇTİ

KURUDU VAKTİ GEÇTİ

NİCE HAN NİCE SULTAN

TAHTI BIRAKTI GEÇTİ

DÜNYA BİR PENCEREDİR

HER GELEN BAKI GEÇTİ

 

                       YUNUS EMRE   

 

Merak edenler için: 

AY YAYINLARI SAHİBİ GÜNDÜZ AYDIN

Tel: 0542.427.86.61 veya  ayyayınlari45@potmail.com

 

 

 

 
Toplam blog
: 2227
: 832
Kayıt tarihi
: 27.06.09
 
 

1946 Mardin ili, Kızıltepe ilçesi'nin Esenli köyünde doğmuştur. İlk ve ortaokulu Kızıltepe'de bit..