Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Nisan '21

 
Kategori
Futbol
 

Şampiy.. Beşiktaş mı?

Beşiktaş yönetimi sezon başında büyük bir kumar oynadı. Sakatlıktan yeni çıkan ya da kulüplerinde uzun zamandır oynamayan / sorun yaşayan oyuncularla rakiplerine oranla çok düşük bir bütçeyle kadro kurdular. Bu büyük bir riskti. Ama başka çare de yoktu. Çünkü para yoktu.
Bir Beşiktaş taraftarı olarak bunu anlayabiliyorum ve hak veriyorum.  İmkanlar dahilinde yapılanlar yapıldı ve bence yapılabilecek en iyi transfer olarak takımın başına da Sergen Hoca getirildi.
 O dar ve kısıtlı kadro başlarda bocaladı ama sonra ritmini buldu ve ilk yarıyı önde bitirdi. Sezon başında kimsenin şans tanımadığı takımda şampiyonluk şarkıları söylenmeye başladı. Bu durum büyük bütçeli ve geniş kadrolarıyla belki de tarihlerinin en iddialı kadrolarını kuran rakiplerin karşısında muazzam bir başarıydı.
 
Düşüşün sebebi
 
Daha önce de defalarca yazdım. Beşiktaş' ın yıllardır bir 10 numarası yok. 8 numara pozisyonundan oyuncular verimsiz. Orta sahada ince işçi oyuncusu yok. Ayrıca şampiyonluğa oynayan bir takımın 3 tane sağlam forveti olmalı ama o da yok. Sezona sakatlıktan yeni çıkan Aboubakar, istenmeyen adam Larin ve Güven' le başlamak alınlanabilecek en büyük riskti ve bu risk tuttu. Ama o da bir yere kadar.
 
Ocak transferi karavana geçti.
 
Yönetim en büyük hatasını Hulk gibi her derde deva bir oyuncuyu elinden kaçırarak yaptı. Hem golcü, hem 10 numara hem de takımı ateşleyici özelliği olan ve en önemlisi yaşına rağmen devamlılığı olan Hulk' un yerine Cenk kumarını oynadı. 
Elbetteki sağlam bir Cenk çok büyük bir silahtı ama sağlam bir Cenk olursa. Nitekim sakatlığı nüksetti ve sezonu kapattı. Aboubakar da sakatlanınca takımın ritmi de havası da bozuldu. Ocak ayında Hulk' la beraber sağlam bir golcü de alınmalıydı. 
 
Peki şimdi ne olacak?
 
Olumsuzluklara rağmen Beşiktaş hala önde. En yakın rakibine karşı averaj üstünlüğüne de sahip.
 
Gökhan devreye girmeli
 
Gökhan artık ben buradayım demeli. Takımdaki en yaratıcı oyuncular Ghezzal ve Töre' nin birlikte oynayacağı bir oyun kurgulanmalı ve bu iki isim azami sürede oyunda kalmalı. İleri uçta Larin-Gökhan-Lajic-Ghezzal dörtlüsünden daha iyi bir seçenek yok ne yazık ki. 
 
Büyük iş olur
 
Her şeye rağmen bu dar ve kısıtlı kadroyla şampiyon olunursa muazzam bir başarı olur ve gelecek sene yapılacak doğru transferlerle Avrupa' da da büyük başarılar elde edilebilir.
 
Şampiyonluk Marşı Benden.
 
Şampiyon olursak 118. Yil Şampiyonluk Marşı söz ve beste olarak benden inşallah. 
 
 
Toplam blog
: 30
: 137
Kayıt tarihi
: 07.04.16
 
 

Şair, araştırmacı-yazar. 1980 İstanbul doğumlu. İ.Ü İşletme Fakültesi, Anadolu Üniversitesi Spor Yö..