Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Nisan '13

 
Kategori
Futbol
 

Şampiyon Belli Olmadı

 

Spor Toto Süper Lig’de önemli bir hafta yaşadık. Eğer Fenerbahçe kaybedip Galatasaray kazansaydı şampiyon bu hafta belli olacaktı. Fakat şampiyonluk yarışındaki iki takım da haftayı galibiyetle kapattılar.

Galatasaray, Gaziantep deplasmanında kazanmasına rağmen zorlandı. Özellikle ilk yarı Gaziantepspor’un daha çok pozisyonu vardı. Kırmızı- siyahlılar bu yarıda biri direkten dönen top olmak üzere üç pozisyon yakaladılar. Galatasaray’ın ise net pozisyona girdiğini söylemek biraz zor.

Galatasaray ikinci yarıya daha hızlı başladı. Yekta da yerini Emre’ye bıraktı.

Gerçekten de ikinci yarı Galatasaray daha etkili bir futbol ortaya koydu. Ancak galibiyeti 62.dakikada büyük bir hata sonucu buldu.

Cenk Tosun’un oyuna girmesiyle üstünlük yeniden Gaziantepspor’a geçti. Ev sahibi takım rakip kalede yine tehlikeler yarattı.

İşte bu nedenle Galatasaray önce Sabri’yi, son dakikalarda da Gökhan Zan’ı oyuna alarak bu atakları kesmeyi ve skoru korumayı amaçladı. Sonuçta da bunda başarılı oldu.

Yani heyecan haftaya taşındı. Galatasaray eğer haftaya Sivasspor’u yenerse şampiyon olacak. Elbette o maçın havası Gaziantep maçından çok daha farklı olacaktır.

Bununla birlikte Galatasaray eğer Gaziantep maçında olduğu gibi stres yüzünden istediği futbolu sahaya yansıtamazsa sıkıntı yaşayabilir. Galatasaray’ın şampiyonluğun favorisi olduğunu kabul ediyorum. Ancak futbol çok fazla hata kaldırmaz. Gaziantepspor yerine daha eli yüzü düzgün bir takım olsaydı Galatasaray çok daha fazla sıkıntı yaşayabilirdi. O nedenle Cim Bom’un Sivasspor karşısında Gaziantepspor maçından daha etkili bir futbol oynaması gerekiyor.

tolgaersari@hotmail.com

https://twitter.com/tolgaersari

https://www.facebook.com/tolgaersari

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..