Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Mayıs '22

 
Kategori
Resim
 

SANATTA BAŞARI VE ÖZGÜNLÜK

Aslında tüm sanat; sanatçının duygu, düşünce ve bakış açısının gerçek ifadesidir. Bu nedenle baskıcı ortamların sanatsal ifadeye etkisi olduğu gerçektir. Baskı ne kadar büyük olursa olsun insan koşulunu gerçekten esinlendiren ve yükselten şeyi bulmak da o kadar zordur. Sanatsal ifade tüm engellere rağmen hep hayatta kalır.

Hangi zorluklar yaşanırsa yaşansın özgün sanatsal ifadeler ve uygulamalar, vizyonu yakalamak için en iyi yöntem olan deneyselliklerden vazgeçmemektir.

Başarıyı yakalamak, her gün çalışmaya ve bu çalışma içindeki çabaya bağlıdır. Araştırmalar hep devam etmelidir. Yani öğrenmenin ve yaratmanın sonu yoktur. Bu nedenle eşsiz eserler yaratmaya devam eden tüm sanatseverlere sevgilerimi sunarım. 

Sanatta başarı, en doğal ve otantik yaklaşımı aramakla mümkündür. Bu da çok çalışmak ve hayal gücünüzü tuvale aktarma arzusu ile gerçekleşir. Yapmak istediklerinizi özgürce yapın. Diğer sanatçıların eserlerinin türevi değil, vizyonunuzun otantik olması gerekir. Bu vizyonunuzdaki orijinallik ile ilgilidir.

Resimde, duygusal bağlam üzerinde yoğunlaşmak, sahnenin canlılığını, özünü ve çeşitliliğini yakalamaya çalışmak bazen zor olsa da cesaret olmadığı zaman bunun üstesinden gelmek mümkün olmuyor.

Çoğunlukla beklenmeyen ifade ve teknik olanakları arayışımı sürdürmek, gelişebileceğim yolun dışına çıkma ve hayatta kalma isteği benim için olmazsa olmazlardan. Kısaca kendime yeni yaratıcı süreçlerde ilerleme fırsatı vermek için çabalıyorum.

Herkese mutlu bir bayram diliyorum.

 
Toplam blog
: 8
: 824
Kayıt tarihi
: 15.01.13
 
 

1960 yılında İzmir'de doğdu. İlk ve orta eğitimini İzmir'de tamamladı. 1978 yılında İzmir Atatürk..