Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Aralık '07

 
Kategori
Şarap
Okunma Sayısı
3266
 

Sangria

Sangria
 

İspanyolların şarap esaslı milli içeceği olan sangria, meyve aroması ile serinletici bir içecektir. Özellikle partilerin vazgeçilmezleri arasındadır. Yapılması da içilmesi kadar kolaydır. Yalnız alkol tadı alınmaması alkolsüz olduğu anlamına gelmez. İçine konulan şeker alkolle birleştiğinde farketmeden insanı çarpabilir.

Tarifine geçelim. Benim şahsi tarifimdir.

1 şişe kırmızı sek şarap
2 su bardağı portakal suyu
1 su bardağı geryfurt suyu
1 su bardağı nar suyu
1 limon suyu
2 su bardağı şeker

Bunların hepsi bir kabın içerisinde karıştırılır. Sonrasında içine kokulu ve yoğun aromalı meyvelerden konulur. Elma, şeftali, çilek, kivi gibi. Tabi portakal ve limon dilimleri de olmalı. İçine konacak meyveler gibi suyu katılacak meyveler de zevke göre yeniden düzenlenebilir. En temel üç madde; şarap, portakal suyu ve şeker...

Ben limon, greyfurt ve narı kendim ekledim. Sonuçtan da oldukça memnun kaldım. Tabi şarap tadından hoşlanmadığım için kattığım bolca meyve suyu, kokusunu ve tadını da bastırdı. Siz isterseniz daha az meyve suyu koyabilir, daha sert olması için içine rom gibi içkiler de katabilirsiniz.

Küp küp keserek isteğimize göre kattığımız meyvelerden sonra, bir gün dinlenmek üzre buzdolabına konur. Bu süreç; meyvelerin aromasının içkiye karışmasına, içkinin de meyveler tarafından emilmesine yarar. İçmesi gibi yemesi de keyif verir.

İçne kepçe daldırdığınız bir kepçe ile punch kasesinde sunduğunuz sangria, buz ve soda konulmuş bardaklarla servis edilir. Buzları kasenin içine de koyabilirsiniz ama, hızlı tüketip, erimemesine dikkat edin yoksa, içkiniz heba olur.

Soda tamamen kişisel isteğe kalmıştır. İspanya da bile daha hala sodalı mı sodasız mı olcağının tartışması mevcut. İki türlü de denedim pek bir değişiklik yok. Sodayla gazozumsu bir tad alabiliyorsunuz. Yine soda yerine pek çok yerde sprite konulduğunu da duydum. Onu da 2008 e girerken denemeyi düşünüyorum.


2008 yılının sangria kadar tatlı ve ferah geçmesi dileğiyle herkese mutlu yıllar...

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

evet öyle yaparız. kaloriden kısarız. :))

kargaliçe 
 26.06.2008 10:29
Cevap :
mantıklı bişii...  26.06.2008 11:08
 

olsa da içsek. :)

kargaliçe 
 25.06.2008 23:35
Cevap :
Bir dahaki sefere tatlı şaraptan yapalım, daha az şeker koyalım...  26.06.2008 9:18
 

Malzemeler arasında sodayı göremeyince, " acaba " dedim ama sorumun yanıtını daha sonra buldum. Demek işin aslı portakal suyu ve şekermiş. Şekeri biraz az koysak olmaz mı acaba dersin ? Sen ne zamadır neden blog yazmıyosun bakiim ? Kanımca tembel olmalısın birazcık...Ne dersin? Yeniden sevgiler

Neşe İleri 
 15.06.2008 15:09
Cevap :
Ablacım tabiki herkesin damak tadı farklı. Ben şarap sevmediğim için tadını bastırmak için bu yolu seçtim. Tabi şeker aslında alkolün etkisini artırıyor. farketmeden sarhoş olmuştu şubedekiler.  15.06.2008 20:13
 

Öncelikle vermiş olduğunuz karışım için teşekkürler.Beş ay gibi verilen bu uzun aradan sonra şayet ilgi duyuyorsanız "Rakı Kültürü" nü irdeleyen bir yazı ile dönüş yapmanızı rica etsem nasıl olur acaba ?....Hem bahsetmiş olduğunuz tembelliğinizi üstünüzden atmış olursunuz, hem de biz sebeplenmiş oluruz.Sağlıcakla Kalın......

TEKBAŞINA 
 21.05.2008 10:51
Cevap :
Hımm rakı kültürünü bilsem yazarım tabi de. İçkiyle pek aram yok maalesef.  21.05.2008 15:40
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 40
Toplam yorum
: 561
Toplam mesaj
: 254
Ort. okunma sayısı
: 7259
Kayıt tarihi
: 20.03.07
 
 

Karga, kargagiller (Corvidae) familyasından Corvus cinsini oluşturan, iri yapılı, düz gagalı, pençel..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster