Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Mayıs '11

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Sanırım Başbakan eninde sonunda Kılıçdaroğlu ile TV'ye çıkacak

Sanırım Başbakan eninde sonunda Kılıçdaroğlu ile TV'ye çıkacak
 

TV ye birlikte çıkacaklar mı?


Son 3 seçimdir, dünyadaki tüm medeni ülkelerde olan TV de karşılıklı tartışmaları göremiyoruz. Başbakan’ın iktidar partisi lideri olarak buna pek yüz vermemesinin psikolojik bir avantajı vardı. Ancak başbakan Kılıçdaroğlu’nun ısrarlı çağrılarına onu küçümseyerek “sen 3. Ligdesin, ben 1 ligde, sen daha çıraksın diyerek verdiği yanıt ile bu avantajı kayıp etti. Zira madem karşındaki çırak, neden korkuyorsun da karşısına çıkmıyorsun derler. 

Ayrıca Futbolda farklı lig takımlarının karşılaştığı kupa organizasyonları var. Son olarak bu nasıl bir demokrasi anlayışı dır ki, tek takımlı bir lig var ve ana muhalefet partisi 3. Ligde oluyor. Bir insanın söylediklerini dikkate almadığınızı göstermenin en iyi yolu cevap vermektir. Söylenenlere cevap yetiştirmek hele küçüksemek elini açık ederek “zaafını “ gösterir. 

Aslında başbakan önünde daha önceden danışmanlarının hazırladığı metinler olmadan, seçtiği gazetecilerin seçtiği soruları olmadan, kontrolü kaybedeceğini tahmin ediyor. Kılıçdaroğlu’nun sakin üslubu ile Melih Gökçek’i zor durumlarda bıraktığı gibi kendinde zorlanacağını tahmin ediyor. Ama iddialı bir kişilik olarak başbakan’ın bu noktadan sonra bu çağrılar devam ederse dayanamayıp “ gel hadi bakalım” diyeceğini tahmin ediyorum. Aksi takdirde karizmayı çizdirmiş olacak. Karizma hafiften de çizilmemiş değil hani. 2 liderin katıldığı siyaset meydanı reytinglerinde Kılıçdaroğlu başbakanı geçti. Sanırım bu seçim süreci başka sürprizlere de gebe.. 

 
Toplam blog
: 46
: 780
Kayıt tarihi
: 16.01.07
 
 

Günlük hayatta karşımıza çıkan bir çok olayın bende bıraktığı etkileri sadece söylenerek deği,l yaza..