Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Ocak '12

 
Kategori
Futbol
 

Saracoğlu fatihi... Fenerbahçe 4-0 Kayserispor

Saracoğlu fatihi... Fenerbahçe 4-0 Kayserispor
 

Spor Toto Süper Lig'in 21.hafta karşılaşmalarında Fenerbahçe, Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nda Kayserispor'u ağırladı. Alex(2), Stoch ve Bienvenu'nun golleriyle sahadan 4-0 galip ayrılan sarı lacivertliler üç puanı alan taraf oldu.

Keyifli bir mücadele izlediğimizi söyleyemeyiz. Çok etkili paslaşmalar ve etkili atak organizasyonları yoktu. İki taraf da fazla pozisyon bulmadı ve iyi futbol sergilemedi. Kayserispor'un yaptığı hatalarla Fenerbahçe morallendi, gollerini buldu, galip ayrılmayı da bildi. Maçın genelinde hakim olan taraf sarı lacivertliler olsa da, etkileyici bir performans gösterdiklerini söyleyemem. Kayserispor'a gelince, "ölmüş ağlayanı yok" derler ya, o misaldi.

Değerlendirmemize deplasman takımından başlayabiliriz. Kaleci Navaro'nun hatasıyla erken bir gol gördüler kalelerinde. Bu muhakkak ki moral bozucu bir durumdu fakat yine de bir türlü toparlanamadılar. Bu pozisyondan sonra kaleci daha iyi bir performans sergilemiş olsa da, takım için bunu söyleyemeyiz. Kayserispor sol tarafında fazlasıyla atak verdi ilk yarıda. İkinci yarıda da aynı şekilde sağ taraftan. Gökhan ve Stoch bitirdi sarı kırmızılıları. Hücumda zaten etkili değildiler, nadiren ileri çıktılar ve bunlarda da kötü tercihler yaptılar, iyi pas yapamadılar. Acilen toparlanması gereken bir Kayserispor vardı sahada.

Fenerbahçe'ye geldiğimizde, kolay kazanılan bir galibiyet olduğunu görüyoruz. İyi oynamadan bol gol atmak önemlidir ki sarı lacivertliler de bunu yaptı. Alex'in takipçiliğine ve mücadelesine rakibinin hatası eklenince moralli başlama fırsatı buldular mücadeleye ama yine rakibini sıkacak kadar pozisyon bulamadılar. Penaltı golüyle kendilerini ancak rahatlatabildiler. Ziegler atağa destek vermedi. Baroni de etkisizdi, kaldı ki Emre de. Yine de orta sahayı geçen maç kadar kolay geçirmediklerini gördüm. Savunmada da sıkıntı yaşamadılar, belki rakibin beceriksizliğinden... Bu konuda fazla belirleyici bir maç olmadı.

Lakin gözüme çarpan bir Stoch var... Sarı lacivertliler yeni Alex'ini bulmuş görünüyor. Saha içinde top alması, pas atması, arkadaşlarını yönlendirmesi, attığı şutlar olsun gerçekten takımda çok önemli bir rol üstleniyor. Takımının ihtiyacı olduğu anlarda ortaya çıkıp arkadaşlarını ateşleyebiliyor. Fenerbahçe için çok önemli bir futbolcu, performansı böyle devam ettiği sürece her şey daha da iyi olacaktır sarı lacivertliler adına.

Sıradan bir maç izledik, her iki takımdan da sonraki maçlarında daha iyi performans sergilemelerini bekliyorum... Takımlara başarılar diliyorum...  

 
Toplam blog
: 313
: 1350
Kayıt tarihi
: 21.03.07
 
 

1996'nın ilkbaharının dünyaya getirdiği birçok çocuktan biriyim. Milliyet Blog'da yazmaya yaşım h..