Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Ekim '16

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Saray Aşuresi tarifi

Saray Aşuresi tarifi
 

saray aşuresi tarifi


Bu günkü tarifimizde Saray Aşuresi tarifininin hazırlanışı. Sayfamızda paylaşacağız kolay ve basit bir tarif umarım beğenirsiniz.

Saray Aşuresi Malzemeleri:

1 su bardak aşurelik buğday
Yarım su bardak kuru fasulye
Yarım su bardak nohut
10 su bardak su
2 su bardak tozşeker
150 gram kuru incir
100 gram kuru kayısı
100 gram tatlı badem
1 tatlı kaşık tuz
100 gram kuru üzüm
50 gram kuşüzümü
50 gram dolmalık fıstık
2 çorba kaşık nişasta
4 çorba kaşık gül suyu
Süslemek için:
Nar taneleri
Fındık
Kuş üzümü
Badem
Antepfıstığı

Saray Aşuresi Hazırlanışı

Saray Aşuresi tarifi: Buğday, kuru fasulye ve nohudu geceden ayrı kaplarda ıslatalım. Ertesi gün buğdayı, suyuyla birlikte geniş bir tencereye alalım. Üzerine suyu ekleyip yumuşayıncaya kadar orta ateşte ara sıra karıştırarak pişirelim. Nohut ve kuru fasulyeyi ayrı ayrı haşlayalım. Kuru incir ve kuru kayısıları küp doğrayıp ılık suda yumuşatalım. Bademleri sıcak suda 2-3 dakika kaynatıp kabuklarını soyalım. Buğdaylar çatlamaya başladığında, içinden 1 kepçe alıp robotta macun haline gelene kadar çekelim. Daha sonra karıştırarak tencereye ekleyelim. Tuzu ilave edelim. Nohut, kuru fasulye ve tozşekeri aşureye ekleyelim. Ara ara karıştırarak 15 dakika pişirelim. Kuru incir, kuru kayısı, kuru üzüm, kuş üzümü, badem ve dolmalık fıstıkları ekleyelim. 10 dakika daha pişirelim. Nişastayı gül suyu ile açtıktan sonra aşureye ekleyip bir iki taşım kaynatalım. Ocaktan alıp 25-30 dakika dinlendirdikten sonra kaselere paylaştıralım. Üzerini nar taneleri, fındık, kuşüzümü, badem, antep fıstığı ile süsleyerek servis yapalım.

Saray aşuresi tarifi, afiyet olsun.
 

Kaynak: http://pratikevyemektarifleri.com/saray-asuresi-tarifi.html

 
Toplam blog
: 471
: 1765
Kayıt tarihi
: 17.02.14
 
 

34 yaşında, 1 kız, 1 erkek olmak üzere 2 çocuk annesiyim. Ev hanımı olduğumdan yemekler ile aram ..