Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Şubat '08

 
Kategori
Futbol
 

Sarı kanarya, kızardı!

Sarı kanarya, kızardı!
 

Resim: Milliyet fotogaleri.


Fortis Türkiye Kupası Çeyrek Final Rövanş maçında Galatasaray ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi. Şükrü Saracoğlu'nda 0-0 sonuçlanan maçın Ali Sami Yen'deki rövanşını Galatasaray 2-1'lik skorla kazandı. Bu skorla Fortis Türkiye Kupası'nda yarı finalist olan taraf Galatasaray oldu. Olaylı geçen maçta, 14 Sarı, 4 kırmızı kart çıktı. Maçı Fenerbahçe 8, Galatasaray 10 kişiyle bitirdi.

Fenerbahçe kalecisi Volkan'ın, son dakikada Galatasaraylı Ümit Karan'ın attğı golün ardından Lincoln'un kasığına diziyle tekme atması, ardından iki oyuncunun da kırmızı kartlarla oyundan atılması ve bu olayın ardından Volkan'ın, Lincoln'e yaptığı hareketler maça damgasını vurdu. Toplam 18 oyuncuya kart gösteren hakem Cüneyt Çakır da, pek çok kesim tarafından ağır eleştirilere maruz kaldı. Bana göre kartların çoğu gereksizdi fakat kırmızı kartların hepsi doğru kararlardı. Fenerbahçe camiası bu tür hakemlerin maç yönetmemesini söyleseler de, hakem Cüneyt Çakır bana göre maçı fena yönetmedi. Fenerbahçe, Ümit Karan'ın uzatma dakikalarında attığı gole engel olabilselerdi, 1-1'lik skorla tur atlayan taraf Fenerbahçe olacaktı. Böyle olsaydı, Fenerbahçe camiası yine bu hakemin maç yönetmemesi gerektiğini söylerler miydi, çok merak ediyorum.

Sonuçta maç, Hakan Şükür'ün 3., Gökhan gönül'ün 66., Ümit Karan'ın 90. dakikalarda attığı gollerle 2-1 Galatasaray'ın üstünlüğüyle sonuçlandı. Galatasaray, Fenerbahçe'nin 25 yıldır alamadığı ve hasret kaldığı Türkiye Kupası'nı alma umutlarına, son verdi. Yani Fenerbahçe, Türkiye Kupası'nı alma umutlarını bu yıl da başka bahara erteledi...

 
Toplam blog
: 301
: 1086
Kayıt tarihi
: 02.05.07
 
 

"1988 Adana doğumluyum. Oldukça başarılı bir öğrencilik serüvenimin ardından eğitimimi noktaladım..