Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Şubat '08

 
Kategori
Futbol
 

Aslan hasta, kanarya yasta.

Aslan hasta, kanarya yasta.
 

Resim: Milliyet fotogaleri.


Turkcell Süper Lig'in 23. haftası ilginç sonuçlarıyla geride kaldı. Fenerbahçe, 37 maçtır yenilmediği Şükrü Saracoğlu Stadı'nda, Bursaspor'a boyun eğdi. Galatasaray, lig sonuncusu Kasımpaşa'ya kendi evinde yenildi. Sivasspor, iki puan daha kaybetti. İlk üç sıradaki takımların puan kaybettiği haftada Beşiktaş, Denizli deplasmanından üç puanla dönerek liderlik hedefine bir adım daha yaklaştı.

FENERBAHÇE YENİLMEZLİK UNVANINI KAYBETTİ

Fenerbahçe, Şükrü Saracoğlu Stadı'nda 37 maçtır yenilmiyordu. Hafta içinde, kendi evinde Sevilla'yı konuk eden ve sahadan 3-2 galip ayrılan Fenerbahçe, bu maçtan 3 gün sonra yine kendi sahasında Bursaspor'la karşı karşıya geldi. Sevilla maçındaki futbolunu, bu maçta sergileyemeyen Fenerbahçe, Sinan Kaloğlu'nun gollerine engel olamadı. Bursaspor, 28. ve 85. dakikada Sinan Kaloğlu'nun attığı gollerle Fenerbahçe'yi 2-0 mağlup ederek, Fenerbahçe'nin kendi sahasında 37 maçlık yenilmezlik unvanına son verdi. Bu mağlubiyetle Fenerbahçe 50 puanda kalarak ikinciliğini sürdürdü.

GALATASARAY FIRSATI KAÇIRDI

Fenerbahçe'nin 1 puan önünde lider olan Galatasaray, ezeli rakibinin puan kaybettiği haftada, Kasımpaşa'yı yenerek aradaki puan farkını 4'e çıkarma fırsatını değerlendiremedi. Hafta içinde, Almanya'da Bayer Leverkusen'e 5-1 yenilen, hafta sonunda Ali Sami Yen Stadı'na Kasımpaşa'yı konuk eden Galatasaray, ilk yarının uzatma dakikalarında Kasımpaşalı Erhan Küçük'ün golüne engel olamayınca ilk yarıyı 1-0 mağlup kapattı. İkinci yarıda gol bulamayan Galatasaray, en yakın rakibi Fenerbahçe ile arasındaki puan farkını 4'e çıkarma fırsatını kaçırdı ve 51 puanda kalarak liderliğini sürdürdü.

SİVASSPOR HEDEFİNDEN UZAKLAŞIYOR

Sivasspor, Sivas'ta, Çaykur Rizespor ile 0-0 berabere kaldı. Her şeye rağmen Sivasspor, şampiyonluk umutlarını koruyor fakat kaybettiği puanlar nedeniyle de hedefinden gitgide uzaklaşıyor. Her ne kadar rakiplerinin kazanamadığı bir haftadan 1 puan alarak karlı çıksa da böyle oynadığı takdirde Sivasspor'un, lider veya şampiyon olma ihtimali çok düşük.

BEŞİKTAŞ CANLANDI

Beşiktaş, liderle arasındaki 5 puanlık farkı bu hafta 2'ye indirdi. Nobre ve Holosko'nun iki gol attğı, Ali Tandoğan'ın Kırmızı kart gördüğü Denizlispor deplasmanından 2-1lik skorla ayrılan Beşiktaş, Galatasaray'ın ve Fenerbahçe'nin galip gelemediği, Sivasspor'un iki puan kaybettiği haftada sahadan 3 puanla ayrılan Beşiktaş, önümüzdeki hafta lider olma şansını çok yükseltti.

24. haftada Beşiktaş-Galatasaray maçı var. Bu derbiden çıkacak olan skor lideri her an değiştirebilir. Galatasaray galip gelirse liderliğini sürdürecek. Galatasaray puan kaybederse lider, Fenerbahçe veya Beşiktaş'tan biri olabilir.

24. haftada Turkcell Süper Lig'deki tüm takımlarımıza başarılar diliyorum... Herkese saygılar.

 
Toplam blog
: 301
: 1086
Kayıt tarihi
: 02.05.07
 
 

"1988 Adana doğumluyum. Oldukça başarılı bir öğrencilik serüvenimin ardından eğitimimi noktaladım..