Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Mart '11

 
Kategori
Siyaset
 

Sarkozy ve Hillary'nin kucaklaşmalarının sırrı ne?

Sarkozy ve Hillary'nin kucaklaşmalarının sırrı ne?
 

Nicolas Sarkozy ve ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'un, yeşilçam filmlerini aratmıyacak kucaklaşmalarında, noksan olan Abdullah Yüce'nin söylediği '' Ah bu ne sevgi, ah bu ne ızdırap'' şarkısının fon müziğiydi sadece. 

Kaddafi'yi besleyip büyütenler, şimdi mal bulmuş mağribi gibi şavaş çığlıkları atıyorlar. Daha dün siz değilmiydiniz Paris'in göbeğine Elysee Sarayı'nın yakınına, İtalya'nın Başkenti Roma'ya, Portekiz'in Başkenti, Lizbon'a çadır kurduran, 42 Yıldır ülkesini inim, inim inleten diktatör Kaddafi'ye. Sarkozy, Kaddafi'yi kırmızı halılarla karşılayan ilk Fransız Cumhurbaşkanı değil miydi. (2007) 

Sarkozy, aynı zamanda Tunus'ta göstericilere karşı polis gücü önerisini, devrik lider Zeynel Abidine yapan bir lider olarakta karşımızdaydı. 

Libya'da binlerce muhalifin öldürülmesine göz yuman, Irak'ta birbuçuk milyon insanın kanına giren, iki devletin, Başkanı ve Bakanının sevgi gösterileri ibretlik bir olay olarak karşımızdadır. 

Silah fabrikalarının cirosunu arttırmak için göz yumulan diktatörlere gösterilen müsamaha ve yapılan yalakalıklar neticesinde, katledilen masum insanların faturasını kim ödiyecektir. 

Ortadoğu ve Kuzey Afrika politikalarında imaj kaybeden Sarkozy, Türkiye Başbakan'ı Erdoğan'ın çıkışlarından da rahatsızlık duyduğu, son G-20 Ülkeleri Dönem Başkanı olarak Ankara ziyaretindende yeterli ilgiyi görmemesi gibi nedenlerden dolayı; Libya'ya yapılacak müdahalede baş aktör olmak için gösterdiği cabayı bir nevi şova dönüştürerek imaj tazelemek istedi. 

Sarkozy'nin bu arzulu yaklaşımı ABD'ninde işine geldi. Çünki, Afganistan ve Irak'ta düştüğü zor durumun üstüne Libya'ya karşı müdahaleye, kamu oyunun tepkisinide düşünerek fazla sıcak bakmıyordu. 

İşte, Elysee Sarayında askeri törenle karşılanan Hillary Clinton ve Sarkozy'nin karşılıklı manfaatlerinin kesiştiği noktadaki sevinç kuçaklaşmalarının yüzlerine yansıyan nedeni buydu. 

Tabi ki, yazının yayınlanmasına kadar geçecek zaman nelere gebe göreceğiz. 

Son dakika, ABD gemileride denizden Libya'yı vurmaya başladılar.. 

 
Toplam blog
: 465
: 1550
Kayıt tarihi
: 03.12.07
 
 

Çevreye saygı, insanlık görevi olarak algılanmalıdır. Bankacılık ve finans yöneticiliği  uğraşım ..