Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Nisan '17

 
Kategori
Astroloji
 

Satürn, Yay burcunda retro

Satürn, Yay burcunda retro
 

Satürn retrosu,
İnançlar ve ideallerin sorgulanması
Dürüstlük ve doğruluk anlayışının sınanması
Otoriteye karşı çıkış, içsel başkaldırı 
Geçmişi yapılandırmak
 
Yay burcunda yolculuğunun son durağına gelmekte olan Satürn, 5 Nisan Çarşamba günü oluşacağı durağan pozisyonundan sonra, 7 Nisan Cuma günü retro hareketine başlıyor olacak. 
Satürn kişisel bütünlüğün sağlanması açısından maddesel dünyada elde etmemiz ve kendi varlığımıza adapte etmemiz gereken prensipleri  ifade eder. Bu prensipler dünyasal düzlemde temel anlamda sorumluluklar, görevler, sınırlandıran gerçeklikler olarak karşımıza çıkarlar. Buradan da anlaşılacağı gibi Satürn, disipline eden, kurallar koyan ve sınırları belirleyen, düzen sağlayan enerjiler taşır. 
 
Satürn 23 Aralık 2014 den bu yana Yay burcunda yolculuğunu sürdürmekte. Bu burçta   Satürn'ün, ifade ettiği konular üzerine https://kozmoszamandayolculuk.wordpress.com/karmanin-efendisi-saturn-yay-burcunda-neyi-ifade-etmekte-2/  geçmiş yazımı okuyabilirsiniz.
 
Felsefi ve dini  inançlar, manevi düşünce sistemleri, din adamları, yüksek eğitim ve öğretim üyeleri, hukuksal tabanlı konular, mahkemeler, yabancı kültürler, yabancı kişiler, yabancı ülkeler, uzak seyahatler  Yay burcu yönetiminde olan konulardır. ' Kaosa düzen getiren Satürn'  geri giderken,  özellikle  Yay burcu yolculuğunun temel anlamı ile yapılandırılma içine girmiş olarak; tüm düşünce, olgu ve  yapılar üzerinde önemli ölçüde bir sorgulama, sınama, eleme  etkisi taşıyor  olacaktır.
 
Satürn'ün retro enerjisi yukarıda verilmiş  konular üzerinde bir nevi geriye dönük olarak güçlü bir kontrol mekanizması yaratır. Bu süreç içerisinde, kişisel olarak kendi içsel bütünlüğümüzü yapılandırabilmek adına, inançlarımız, ideallerimiz, dürüstlük ve doğruluk anlayışımız  üzerine derin bir eleştiri ve sınama  geliştirebiliyor olmak önemli.  Düşünce ve fikirlerimizin nerede, ne yönde değişmesi gerektiğini gerçekçi bir şekilde görmeli ve gerekli gördüğümüz her noktada yeniden yapılanma altına almalıyız. Uzun bir dönemi kapsayan Satürn retrosu, geleceğe yönelmeden önce tamamlanması gereken ödevler, yerine getirilmesi gereken görevler üzerine odaklanmaya, alınması gereken sorumlulukları üstlenmeye ve  gereklerinin yerine getirilmesine davet eder. İçsel ve çevresel gelişen duygular ve şartlar oluşturulması gereken bir realiteye işaret eder olur. Bu süreç içerisinde gelişebilecek endişe, korku ve depresyon Satürn'ün sağlamaya çalıştığı farkındalıktan uzaklaştıkça artacak, Satürn'ün sağlamak istediği objektif, gerçekçi bakış açısına yaklaştıkça yerini başarı ve güven duygusuna bırakacaktır.
 
Transit Satürn ülkemiz natal haritasının 6. evi üzerinde iken retro hareketini sürdürmekte olacak. 6. ev, ordu, askeri ve polis güvenlik teşkilatı, kamusal alan çalışanları, sağlık sektörü ve çalışanları, bulaşıcı hastalıklar ve oluşabilecek  salgınlar konusunda bilgi aldığımız bir ev olarak, Satürn'ün 6. ev transiti boyunca bu alan kişi ve kurumları üzerinde fazlalaşan görev ve ağırlaşan sorumlululara işaret etmekte. Retro Satürn, bu ev konuları dahilinde oluşabilecek geriye dönük hedeflerin gündeme gelişine, yeni bir düzen arayışına, yeni gelişebilecek yapılanmaya ve yine bu ev konuları üzerinde otorite arasında gelişebilecek sorunlara işaret etmekte. Geri giden Satürn, Koç burcunda ilerleyişini sürdürmekte olan Uranüs ile uyumlu açı içinde. Uranüs  geleceğe odaklı, radikal değişimler peşinde olan,reformsal yenilikler amacı taşıyan enerjiler taşımakta. Uranüs ve retro Satürn arasındaki bu akış kontrollü bir değişim enerjisi taşıyor olabileceği gibi, beklenmedik ani çıkışlar, eski realiteyi savunmak ya da kurulu düzene karşı çıkmak amaçlı çıkışlar taşıyor olabilir.
Yay burcunda yolculuğunun son durağına gelmekte olan Satürn, 5 Nisan Çarşamba günü gireceği durağan pozisyonundan sonra, 7 Nisan Cuma günü retro hareketine başlıyor olacak. Yay burcunun 27 derecesinde (27.47') retro hareketine başlayan Satürn, 25 Ağustos 2017 gününe değin bu burçta geri hareketini sürdürüyor olacak. 25 Ağustos sonrası, içinde bulunduğu Yay burcunun 21. derecesinden ileri hareketine başlayan Satürn bu burçtaki yolculuğunu 21 Aralık'ta Oğlak burcu geçişine değin sürdürüyor olacak.
 
Sevgi ile..
 
Dilâra B. Efeoğlu
 
 
Toplam blog
: 100
: 688
Kayıt tarihi
: 25.04.16
 
 

Dilâra Başar Efeoğlu sayfanın içeriğini oluşturan Felsefe, Ezoterizm, Spiritüalizm ve Astroloji a..