Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Aralık '17

 
Kategori
Astroloji
 

Satürn Oğlak Burcunda, 20 Aralık 2017

Satürn Oğlak Burcunda,  20 Aralık 2017
 

Satürn insan bilincinde jenerasyon gezegenlerinden (Uranüs,Neptün,Pluto) önce gelen bilinçsel oluşumlar, yapısal değişimler sağlamakta olan gezegendir. Satürn, bilinçler üzerinde sorumluluk, disiplin, konsantrasyon ve görev anlayışı taşıyan etkiler yaratarak kendi mekanizmasını ortaya koyar. Satürn’ün ifadesinde olan sınırlandırma, disipline etme etkisi yapılaşmaya, düzene, somutlaşmaya olanak sağlayan temel fonksiyonların varoluşunun sağlayıcısı olur.

Bir burçta kalış süresi ortalama olarak aldığımızda 2, 2,5 yıllık uzunca bir süreyi kapsayan Satürn geçişleri süresince Satürn gezegeni içinde hareket ettiği burcun temel ifadesini kendi temel mekanizması ile biçimlendirmek ve yapılandırmak üzere hareket eder. Oğlak burcuna geçen Satürn şimdi önümüzdeki 2 yıldan daha uzun bir süre Oğlak burcunun temsil ettiği konular üzerinde bu etki mekanizmasını sergiliyor olacak ve dolayısıyla Oğlak burcunun ifadesinde olan konular üzerinde Satürn’ün kendine has sınırlandırıcı, disipline edici, somutlaştırıcı, düzen getiren, eleyen, ayıklayan, sorgulayan etkilerini açığa çıkaran olay ve durumlar gelişmeye başlayacaklar.

Satürn, Oğlak burcunun yönetici gezegenidir. Benzer doğaları ile Oğlak burcunun en temel ifadesini inşaa etmek, yapılandırmak, kontrol ve disiplin geliştirmek oluşturur. Satürn, Oğlak burcu ilerleyişinin en temel anlamını oluşturacak olan bu ifadeler, Oğlak burcunun yönettiği konular, alanlar üzerinde etkili olacaklar.

Devlet, devlet sistemleri, devlet yöneticileri, devlet kurumları Oğlak burcu tarafından temsil edilirler. Önümüzdeki Satürn, Oğlak burcu döneminin bu alan kurum ve kişileri üzerinde Satürn, Oğlak burcu geçişi temel ifadesi olarak bahsetmiş olduğumuz; yapılandırma, kontrol geliştirme, biçimlendirme, disipline etme etkisini global boyutta çalıştıracak anlamı taşımakta. Devlet sistemleri, devlet biçimleri ve devlet yapıları üzerinde realist yaklaşımlar sergileyecek olan Satürn’ün en temel anlamı yapısallık sağlamaktır ve Satürn yarattığı sınırlandırıcı, sorgulayıcı, elemine edici, sorumluluk getirici etkiler ile yeniden yapılaşma süreci başlatacak. Pluto’nun bu burçta hareketi ile alt üst olmuş, değişime uğramış bazı devlet sınırları yeniden çizilecek. Yada çizilebilmesi için katı ve zorlu bir mücadele başlayacak.

İş dünyası, büyük ölçekli ve köklü şirketler yine Oğlak burcu yönetiminde olan alanlardır. İktisadi konular ve ekonomi üzerinde Satürn’ün yeniden yapılandıran, düzen getiren etkisini görmek mümkün olacak. Gerçekçi, ayağa yere basan, gelecek hedeflerini kontrollü ve iyi dizayn eden türde bir yapılaşmaya ihtiyaç duyacak olan ekonomi, iş dünyası, aksi halde ciddi ve zorlu bir sınav içine girmekte. İstikrarlı atılımlar yapmak, gerçeklerden kopmamak, taşın altına elin koymak zamanı.

Bir toprak elementi burcu olan Oğlak, inşaatlar, inşaat sektörünü, madencilik sektörünü yönetmektedir. 2 yılı aşkın süre zarfında Satürn’ün disipline eden, görev ve sorumluluk çağrısı yapan etkilerini bu sektörlere ait alanlar üzerinde de görüyor olacağız.

Yeni yapılanmalar içine girmek gerektiğini hedef gösteren Satürn Oğlak burcu geçişi, gerek kişisel anlamda gerek bahsettiğimiz kurumsal, sistemsel ve sektörel anlamlarda özdisiplin temasına oldukça önemli vurgu getirmekte. 2 yılı aşkın bir süre zarfında bu alanlarda varolan tüm oluşumlar Satürn’ün sorumluluk ve görev anlayışı ile sınanmakta olacaklar.

Oğlak burcu bilimsel çalışmalar ve gelişmeleri temsil eder. Satürn’ün bu burçtan geçişi ile birlikte bilimsel araştırmalar, bilimsel projeler açısından çok daha ciddi çalışmalar ve elde edilecek önemli somut neticeler, kazanımlar bekleyebiliriz. Fizik bilimi ile birlikte tarih, siyaset, sosyal bilim alanlarında gelişmelere açıklık sergileyen enerjiler yükseliyor olacak.

Satürn’ün Oğlak burcu yolculuğu Pluto ile kendi arasında başlayan uzun soluklu bir döngünün kapanan fazını yani son basamağını oluşturmakta. Döngünün ilk adımını 1982 yılında başlatan gezegenler 12 Ocak 2020 günü Oğlak burcunda kavuşum yaparken, bir döngüyü bitiriyor ve yeni bir döngüye başlıyor olacaklar. İki gezegenin döngüsü politik ve ekonomik süreçe dair önemli etki mekanizması yaratmakta. Güçlü ve yeni devlet düzenleri kurmak, ekonomik alanda güçlenen politikalar kurmak ile başlayan döngü kendi içinde faz değiştirerek gelmiş olduğu son basamağında yeni fazına başlamadan önce devlet sistemleri, ekonomik sistemler üzerinde, Pluto’nun yıktığı, dönüşüme hazır hale getirdiği, alt üst ettiği ve yarattığı kaos üzerinde otoritesini sergileyecek ve kural getiren, somutlaştıran, sınırları belirleyen etkiler yaratacak. Tüm bunlar önümüzdeki 2 yıldan uzun dönem içinde dünyanın ekonomik, siyasi ve yönetimsel anlamda ciddi testten geçecek olacağına işaret etmekte.

Dilâra B.Efeoğlu  17/12/2017

 
Toplam blog
: 100
: 688
Kayıt tarihi
: 25.04.16
 
 

Dilâra Başar Efeoğlu sayfanın içeriğini oluşturan Felsefe, Ezoterizm, Spiritüalizm ve Astroloji a..