Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Aralık '09

 
Kategori
Güncel
 

Savaş çağrısı

Doğal koşullarda Afganistandaki durum Türkiye yi olumsuz etkilemez. Ancak suni olarak belli güçlerce oluşturulabilecek yapay , belki de terörü de içerebilecek yaptırımlarla Türkiye yi zor durumda bırakabilirler. Ve şöyle bir görüntü oluşturabilirler "Siz de müdahale etmezseniz Afganistandaki bu durum size de çok zarar verecektir."

Türk istihbarat kurumlarına bunların önlenmesi için burada çok önemli görevler düşmektedir.

Türkiye yi olumsuz etkileyen veya etkileyebilecek olan birçok durumlarda ABD ve özellikle AB ülkeleri neredeydi? Tam tersine Türkiye ye vurulan tüm darbelerde çok kuvvetle muhtemel bu ülkelerin parmağı var. Ayrıca özellikle AB üyesi olması engellenerek Türkiye nin dışlanması gündemde iken , ihtiyaçları olunca Türk askeri talep etmeleri hiç de adaletli değil , tam aksine çok da küstahça...

Başkan Obama ABD askerlerine kıyamamakta ama her zamanki gibi onlar için ölecek insanlar aramaktalar. Aynı İngiliz tarihinde olduğu gibi. Birinci Dünya Savaşında, Osmanlının üzerine Hindistanlı, Avustralyalı, Afrikalı askerleri gönderdikleri gibi.

Ayrıca 60 yıl Türkiye yi ve çok büyük sayıdaki Türk ordusunu kullanarak, Kendileri (özellikle AB ülkeleri) doğru dürüst bir ordu bile beslemeden ayrıca silah da satarak, Demir Perde karşısında önemli bir zafer kazandılar. Batı nın Demir Perde karşısında kazandığı zaferde Türkiye nin ve ordusunun önemli bir rolü olmuştur. Dengelerin Batı lehine bozulmasında Türkiye faktörü önemliydi. Başka bir deyişle Türkiye faktörü olmasaydı büyük olasılıkla Üçüncü Dünya savaşına gidebilecek ölçüde kızışma sürecekti. Çünkü SSCB ve Doğu Bloku, o zaman ABD ve Batı ülkelerini daha rahat gözüne kestirebilecekti, en azından bu kadar kolay yenilgiyi kabul etmeyeceklerdi. Türkiye nin buradaki dengeyi bozan önemli bir etken olduğu çok bellidir.

Burada kullanılan ve 60 yıl boyunca yaptığı silah harcamalarının da önemli etkisi ile büyük ölçüde geri kalan böylece kaybeden Türkiye oldu. Bunun karşılığı ne oldu? Dışlanan, AB ye almamak için hakkında her türlü dolap çevrilen bir ülke yani Türkiye...

Bu ülkelerde biraz adaletli bir yaklaşım olsaydı, (AB ye aldıkları eski düşmanları Demir Perde ülkelerinden önce) Türkiye yi, biraz fedakarlık yapmaları gerekse bile öncelikle AB ye alırlardı. En azından bu yönde çaba harcarlardı.

Bu tercihlerinde tarihi düşmanlıkların ve din ayrımının rolü en başta gelmektedir. Konuşmaya gelince Evrensel değerleri en önde gördüklerini söyleyen bu insanlar ve devletleri, uygulamaya gelince maalesef ırk, din, tarihi nefretler v.s. gibi insanlık dışı faktörleri en önemli belirleyiciler olarak kullanmaktalar.

Şimdide onlar için, onların menfaatleri için ölecek veya (yanlış bir yolda da olsalar) kendi dindaşını öldürecek "Anadolu İnsanı" aramaktalar. Haydi rast gele...

 
Toplam blog
: 94
: 313
Kayıt tarihi
: 23.06.09
 
 

1958 Nisan İstanbul doğumluyum. Ama tatiller dışında İstanbul'da uzun süreli yaşamadım. 1975 yılı..