Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Mahmut Ekrem Muhalefet demokrasiye geliştirir

http://blog.milliyet.com.tr/profilimaspx

02 Nisan '11

 
Kategori
Güncel
 

Savcılık mesleğinin ince çizgisi!

Savcılık mesleğinin ince çizgisi!
 

Adalet Mülkün Temelidir


Yanılmıyorsam, bundan yedi sekiz sene önceydi, beş altı kişi sohbet ediliyordu. Grubun içinde birde Savcı vardı. Savcı'nın görevleriyle ilgili bir soruya, Savcının verdiği cevap çok çarpıcı ve ilgi çekiçi gelmişti o gün bana. 

Savcı, görevini şöyle özetlemişti; ''Bir kuyu düşünün ve içinde aç bir timsah, kuyuya düşecek avı bekliyor, büyük bir iştahla. İşte bizimde görevimiz, timsahtan pek farklı olmadığını düşünebilirsiniz''. 

Bugün, Ergenekon davası sayesinde savcılık mesleğinin ne kadar ilgi çekici ve popüleritesinin yüksek olduğunu daha iyi anlamış olduk. Ülkenin Başbakanı bile Ergenekon Davasının Savcı'sıyım dediğine göre. Uzun zamandır da savcı, avukat polamiği siyasiler arasında devam etmeside bunu teyit eder mahiyette olsa gerek. 

İşte, Ergenekon Davasıyla Savcı Zekeriya Öz ön plana çıkıyor ve davanın çekirdeği oluşturuluyor. Hemen hemen her kademeden destek görüyor. Ortada yanlış giden birşeylerin temizlenmesi için mutabakat sağlanıyor. Fakat dört seneye yaklaşan davanın şirazesi 18.ci dalgada kaçıyor. Basılan evler, işyerleri, gazeteler ve tutuklanan gazeteciler tepkilerin yoğunlaşmasına neden oluyor. 

Nedim Şener, Ahmet Şık gibi gazetecilerin tutuklanmaları, ''İmamın Ordusu'' adlı basılmamış taslak bir kitabın toplatılması, bilgisaraylardan silinmesi, fikir ve düşünce özgürlüğüne vurulan zincirin son halkası olduğu savında birleşiliyor. 

Davanın ve Savcının destekcileri olan; yazarlar, liberaller, gazeteciler, hatta Cumhurbaşkanı'ndan da tenkitler geliyor. ABD ve AB'den düşünce özgürlüğüne, hür basına yapılan baskılar ve tutuklamalara karşı tepkiler yoğunlaşıyor. 

Sıra, İlahiyatçı Prof.ların evlerinin aranmasına kadar geliyor. Savcıların bitmez tükenmez iştahları, bumerang etkisine dönüşme, meyletmeye doğru gidiyor.Bir gizli tanık ifadesiyle istenilen insanlar Ergenekon Terör Örğütü suçlusu olarak tutuklanabiliyorlar. 

Kamu vicdanı yara alıyor. 

Tepkilerin yoğunluğu, Savcı Öz'ün görev değişikliğiyle geçiştirilmeye çalışılıyor. 

Son söz; 

Unutulmaması gereken, kuyuya düşen avında haklarının olduğu... 

 
Toplam blog
: 147
: 638
Kayıt tarihi
: 13.05.08
 
 

Hızla kirlenen dünyamızda, üstümüze düşen görevi yerine getirmek için çalışmak, gelecek kuşaklara..