Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Nisan '07

     
    Kategori
    Aile
     

    Saygı

    Aile çok kutsal bir kurumdur. İki insanın sevgi çerçevesinde oluşturduğu ama saygı olmadan yürümesinin asla mümkün olmadığı bir kurumdur. Bu kutsal kurumda çocuklarımız daha da kutsaldır. Bütün anne ve babalar çocukları için ve onların geleceğini en iyi biçimde hazırlayabilmek için çalışıp çabalarlar.

    İki insan birbirine saygılı olursa zaten dünyada hiç bir sorun kalmaz. Evliliklerde de böyledir. Sadece sevgi yetmez. Mutlaka ki saygı da olması gerekir. Çiftler birbirlerini çok seviyor olabilirler ama karşılıklı saygı yoksa, zamanla varolan sevgi de yitip gider. Saygı yoksa, sevgi de yitip giderse o evlilik yürümez. Kutsal dediğimiz aile kurumu parçalanır. Bundan, en çok çocuklarımız etkilenir. Çünkü onlar henüz hayatın acılarıyla başa çıkacak olgunlukta değildirler. Tabi ki burada bahsettiğim çocuklar, henüz olgunluğa ermemiş, anne ve babaya her açıdan ihtiyaç duyan çocuklarımızdır. Aslında çocuklar olgunluğa erseler bile, anne babaya her zaman ihtiyaç vardır. Hani halk arasında bir söz vardır ya: 'Beşikten mezara kadar' diye. Bu sözü çok severim. Gerçekten doğrudur. Bir insan kaç yaşında olursa olsun ailesine her zaman ihtiyaç duyar.

    Çocuklarımızı düşünerek her şeyin üstesinden gelebiliriz, gelmeliyiz. Madem ki onları bu dünyaya getirdik, her zaman yanlarında olmalıyız. Bu nedenle de eşler birbirlerine saygılı olmak zorundalar. Hele ki çocukları varsa. Onların mutluluğu için, aile kurumunu bozmamak için buna zorunlular. Zaten saygı olursa sevgi de olur diye düşünüyorum. Çünkü eskilerde birbirlerini severek evlenmek diye bir şey yokmuş ki... Görücü usulüyle evlenirlermiş. Birbirlerine saygılı davranırlarmış. Bu saygı da sevgiyi beraberinde getirirmiş ve ölünceye kadar birlikte aile kurumunu yürütürlermiş. Ama şimdiki gençler birbirlerine tahammül etmeyi, saygılı olmayı bilmiyorlar. Severek evlendikleri halde, bir bakmışsınız boşanmışlar... Yani zamanımızda boşanmalar daha çok oluyor. Bu nedenle de çoğunlukla çocuklar problemli.

    Evet arkadaşlar. Sevdiğimiz kişiyle bir ömür boyu yaşamak istiyorsak, çocuklarımızın iyi yetişmesini istiyorsak, mutlu bir hayat sürmek istiyorsak SAYGIlı olmalıyız... Herkese...

     
    Toplam blog
    : 1
    : 482
    Kayıt tarihi
    : 10.04.07
     
     

    1964 İzmir/Karaburun doğumluyum. İzmir Kız Lisesi mezunuyum. Bir kamu kuruluşunda memur olarak çalış..