Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Ocak '09

 
Kategori
Dünya
 

Sayın Başkan Barack Hussein Obama

Sayın Başkan Barack Hussein Obama
 

Sayın Başkan, Barack Hussein OBAMA


Amerika Birleşik Devletleri 44’üncü Devlet Başkanlığına seçilmenizi bende kutlarım.

Başta Amerika Birleşik Devletleri olmak üzere tüm dünyanın umut ve özlemle beklediği sevgi ve hoş görüye dayalı barışı, barışa dayalı insanlığın yararına olacak her türlü üretimin artırılmasını, artırılan üretime bağlı olarak oluşacak olan refahtan da tüm dünyada yaşayan insanların yararlanmaları için aralarında din, dil, renk ve ırk gibi vs. ayrımlar yapılmaksızın çalışıp kazanmaları oranında hepsinin elde edecekleri sağlık, huzur ve mutluğa katkı sağlamanızı temenni ederim.

Çünkü “Benim varlığım sizin varlığınızla, Sizin varlığınızda benim varlığımla var olup, varlığını sürdürüp devamlılığını sağlar. O nedenle de “Tarihte var olmak, iz bırakmaktır. İz bırakmayan varlıkların varlığından asla söz edilemez. Hatta yaşayıp var olsalar bile.

Sizin de bu ilkeden hareketle vicdani sorumluluk içinde davranıp ülkenizi yönetirken bireylerin ve kurumların farkındalığına dayalı oluşturulmuş olan dünya demokrasisini yıllarca içinizde büyük bir özlemle oluşturup taşıdığınız insan hak, hukuk ve hürriyetine dayalı duyarlılık içinde yaşatıp var edeceğiniz inancıyla, başkanlık seçiminde gösterdiğiniz demokratik başarıyı, büyük bir özlemle önümüzdeki çalışma döneminizde de gösterip tüm insanlığın dünyada özleyip umut ettiği barışı sağlayacak bir başkan olmanız dileğiyle, Sizi bir kez daha kutluyorum.

Sayın Başkan, Ne kadar büyük bir devletin başkanı olursanız olunuz. Kendi ülkenizin menfaatlerine ne kadar çok önem verirseniz veriniz. Ama asla 43. Başkan George W. Bush gibi bir devlet başkanı asla olmayınız. Hiç tavsiye etmem. Çünkü sekiz yıllık başkanlık dönemini, Iraklı bir gazetecinin yüzüne fırlattığı ayakkabılarının tabanında yazılı olan adıyla dünyanın en sevimsiz adamı olarak dönemini lanetle bitirmeyi başarmıştır.

İnsana insanlık gerekir. İnsan olmadıktan sonra isterseniz dünyanın tek başkanı olunuz. Ne yazar. Her şeyin bir sonu var. O sonda da insanın güzel ya da çirkinliği yatar.

Ben çirkinliği yüzde aramam. Düşüncede, kalpte, gönülde ararım.

Sayın Başkan, işte meydan. Haydi, gösteriniz, dünyaya yüzünüzün aklığını. Düşüncenizin güzelliğini. Kalbinizin sevgi ve hoş görü doluluğunu. Haydi gösteriniz, dünyaya gönlünüzün zengin ve güzel olduğunu. Haydi Başkan, gösteriniz dünyaya insan olduğunuzu.

Yeter ki; nefretle, göz yaşıyla, kanla kirlenmiş olan dünyanın temizlenmesine elinizden geldiğince yardımcı olunuz.

Sizden dünyanın sade bir vatandaşı olarak sadece bunu istiyorum. Bunu başardığınız an sadece benim değil, tüm dünyanın sevgisini kazanacaksınız.

Sayın Başkan; Unutmayınız ki, duygu ve düşüncelerimiz kirlenmeden dünya kirlenmez. Bu kirlilik içinde sizinde kirlenip kaybolmadan temiz bir dünya yaratmanız dileğiyle, Tanrı yardımcınız olsun. Her türlü kötülükten hepimizi korusun.

Haydi kolay gelsin....

Sevgi saygılarımla. İmza

Cahit KARAÇ

Şair, Düşünür ve Yazar

 
Toplam blog
: 322
: 1004
Kayıt tarihi
: 08.03.08
 
 

1953 Elbistan doğumluyum. Lise mezunuyum. Kamuda çalışıyorum. Evliyim ve iki çocuk babasıyım. Ken..