- Kategori
- Yemek - Mutfak
Sebzeli bahar pilavı
BAHAR PİLAVI (ALINTI)
Vitamin bakımından son drece yararlı olan bu pilav, içerisine konulan sebzeler nedeni ile başka ana yemek aratmayacaktır.
YAPILIŞI:
2 bardak pirinç ayıklanıp yıkanır. Ilık tuzlu suda 30 dakika bekletilir. Tencereye ister 3 kaşık sıvı yağ, isterseniz 2 kaşık sıvı yağla birlikte 2 kaşık tereyağı konulur. İçerisine kuşbaşı et veya 500 gr. kuşbaşı doğranmış tavuk etleri, konularak 5 dakika çevrilir 1 baş ince doğranmış soğan, 1 adet yıkanıp ince kıyılmış çarliston biber,1 çorba kaşığı çam fıstığı, ayıklanıp yıkanmış 2 kaşık kuş üzümü, sirkeli suda bekledikten sonra yıkanıp kıyılmış, yarımşar demet, nane, maydanoz, dereotu hepsi birlikte çevrilir. Karabiber, tarçın, yenibahar, isteye bağlı tuz katılıp karıştırılır. Suyu süzülmüş pirinç ilave edilir. Birkaç kez karıştırıldıktan sonra 3 su bardağı yağsız et suyu veya tavuk suyu konur. Kaynadıktan sonra ateş azaltılarak pirinçler suyunu çekinceye kadar pişirilir. Tencerenin kapağı kapalı olarak 20 dakika kadar buharı ile demlendirilir. Servis tabağına alınarak servis yapılır. Afiyet olsun .
NAHİDE ÇELEBİ