Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Nisan '08

 
Kategori
Eğitim
 

Seda Sayan'dan Tokat'a okul

Seda Sayan'dan Tokat'a okul
 

Annesi Tokatlı olan ve kendisini de Tokatlı olarak kabul eden Seda SAYAN Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası kapsamında, Tokat’ın Pazar ilçesine lise yaptıracak.

Seda SAYAN’ın annesi Ayşe AK Gürsaçar İstanbul’dan Tokat’a geldi ve okul yapımı düşünülen alanı gezdi.

Türkiye’nin önde gelen sanatçılarından Seda SAYAN (Aysel GÜRSAÇAR) bilindiği üzere, anne tarafından Tokatlı olduğunu hemen her fırsatta dillendiriyordu. Seda SAYAN’ın Tokatlı olması ise anne tarafından gelmekte idi. Anne Ayşe GÜRSAÇAR, Tokat ili Pazar ilçesinden Dereköy Kasabası doğumlu idi.

Halen anne tarafından akrabalarının ikamet ettiği Pazar ilçesi DEREKÖY Kasabası ve dolayısıyla Tokat ile bağını koparmayan Seda SAYAN, Tokat iline bir hayırlı yatırım için düğmeye bastı.

Seda SAYAN, annesinin doğduğu Dereköy kasabasının bağlı olduğu Pazar ilçesine, Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası kapsamında tam donanımlı bir lise yaptırma kararı verdi. Hem kendisinin hem de Annesinin isminin verileceği lisenin yapımı hususunda ön görüşmeler yapmak üzere Seda SAYAN’ın Annesi Ayşe GÜRSAÇAR (kızlık soyadı AK) Tokat iline geldi.

Ayşe AK hanımefendi ile birlikte Seda SAYAN’ın Menajeri Stelio PİPİS ve Gürsaçar Ailesi’nden, Ayşe hanımın eltisi Hatice GÜRSAÇAR İstanbul-Tokat seferini yapan uçak ile Tokat’a geldiler.

Ayşe hanım ve kafileyi Tokat ilinde Tokat Milletvekili Hüseyin GÜLSÜN ile İl Milli Eğitim Müdürü Ömer ALBAYRAK karşıladı. Tokat havaalanından alınıp Tokat Öğretmen Evi’ne getirilen kafile, bir müddet burada dinlendi.

Öğretmenevi Vip Salonu’ndaki sohbet esnasında konuya ilişkin basın mensuplarına açıklama yapıldı.

Ayşe AK Gürsaçar, Tokat ilinden 7 yaşında iken ayrıldığını hatırlattı ve en son 4 yıl önce Tokat’a gelip Dereköy Kasabası’ndaki akrabaları ile hasret giderdiğini söylerken, ablasının hemen hır fırsatta ve her sene Tokat’a gelmekte olduğunun bilgisini verdi.

Tokat’a, büyüdüğü şehre hayırlı bir yatırım yapma niyetlerinin uzun zamandır var olduğunu dile getiren Ayşe AK, en nihayetinde kızı Seda SAYAN’ın okul yapımı için karar verdiğini anlattı. Tokat iline de okulun yapılacağı alanı görmek için ve akrabaları ile hasret gidermek için geldiklerini söyledi.

Tokat Milletvekili Hüseyin GÜLSÜN ile Tokat İl Milli Eğitim Müdürü Ömer ALBAYRAK da Seda SAYAN başta olmak üzere Ailesi’ne böylesi hayırlı bir yatırım için Tokat ilini tercih etmelerinden ötürü mutluluklarını dile getirdiler.

Pazar ilçe merkezine yapılacak tam donanımlı lisenin tüm masraflarını Seda SAYAN’ın karşılayacağı ve muhtemelen Nisan ayı içerisinde protokol imza aşamasına gelineceği söylendi.

Ayşe AK Gürsaçar, Tokat ilinde 1 hafta kalacağını söyledi.

 
Toplam blog
: 30
: 982
Kayıt tarihi
: 01.03.08
 
 

Tokat ilinde 1978 yılında doğdum. Tokat Anadolu Lisesi mezunuyum. Tokat ilinde, günlük, yerel süreli..