Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Ağustos '09

 
Kategori
İzmir
 

Seferihisar yangını ve bir atama

Seferihisar yangını ve bir atama
 

Fotoğraf,www.ntvmsnbc.com internet sitesinden alınmıştır.


Dün öğlen saatlerinde İzmir'in Seferihisar ilçesinde başlayan orman yangını, gecenin şu saatlerinde hala sürüyor. Şiddetli rüzgar, söndürme çalışmalarını oldukça güçleştiriyor.

Yangını söndürmek için tüm imkanlar seferber edilmiş durumda. Ancak yangın, rüzgarın da etkisiyle çok geniş bir alana yayılmış bulunuyor. Doğanbey Köyünün boşaltıldığı, Ürkmez- Seferihisar karayolunun da trafiğe kapatıldığı bilgileri geliyor.

Tam emin olmamakla birlikte 1000 hektara yakın bir alanın kül olduğunu sanıyorum.

Doğruluğu şu an için ispatlanamayan bir diğer bilgi ise, yangının bir çobanın ateşinden çıktığı.

Kesin olan ise, İzmir'in ciğerlerinden birinin daha kül olduğu. Yazık, çok yazık.

İzmir Valisi Sayın Cahit Kıraç'tan televizyon aracılığıyla bugün öğrendiğim bir bilgiye göre, İzmir, Türkiye'deki rüzgarların yüzde otuzunu tek başına alıyormuş.

Bu durum, İzmir'imizde çıkan orman yangınlarının hızla yayılmasına ve kontrolünün güçleşmesine neden oluyor.

Bu nedenle, herkes oldukça dikkatli olmak zorunda. Dikkatli olmayan da cezasını çekmek zorunda.

Evet, herşeyin başı eğitim. Ama eğitimin yanında caydırı cezalar da şart. Girmek için uğraştığımız Avrupa Birliği ülkelerinin neredeyse tamamında bir çok alanda caydırıcı cezalar mevcut.

Türkiye, geçmiş yıllarda orman yakanlara verilen cezalarda ciddi adımlar attı. Gelgelim, siz bunun ardından 2B diye anılan " Orman Vasfını Yitirmiş Alanların İmara Açılması" diye bir kanunu çıkartırsanız, samimiyetiniz konusunda insanları şüpheye düşürürsünüz.

Yanan alanları nasıl tekrar yeşillendirebiliriz diye kafa yoracağınıza, resmen teşvik eder gibi böyle kanunlar çıkartırsanız yangınlar da sürer ülkemizde, betonlaşma da.

Vatandaşlarımızı bu konuda duyarlı olmaya çağırıyorum. Ormanları korumanın dışında yanan alanların yeniden yeşillendirilmesi çalışmalarına destek olmalıyız. Bu konuda Ege Orman Vakfı gibi kuruluşlar gayet iyi çalışıyorlar. Çok fazla bir maddi destek vermenize de gerek yok. Marketlerde bulunan Ege Orman Vakfı' na ait bazı ürünleri aldığınızda doğrudan bir fidan dikmiş bulunuyorsunuz. Üstelik bu ürünler, zeytin gibi, kekik gibi, adaçayı ve ıhlamur gibi günlük kullandığımız ürünler. Üstelik de doğal.

Yazımın sonunda Ege Televizyonu Haber Bülteninde öğrendiğim bir atamayı yorumsuz olarak vermek istiyorum.

Son yapılan yerel seçimi kaybeden İzmir'in Kemalpaşa İlçesinin A.K.P.'li eski Belediye Başkanı Yakup Karaca, İzmir İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılığı görevine atanmış.

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..