Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Ağustos '20

 
Kategori
Güncel
 

Şehit Eren BÜLBÜL’ü unutma!

Şehit Eren BÜLBÜL, Türk Milletinin  tarih boyunca yetiştirdiği kahraman şehitlerden biriydi.
 
Üstelik bu şerefe çok genç bir yaşta ulaştı. 11 Ağustos 2017'de Trabzon'un Maçka ilçesinde PKK'lı teröristlerin saklandığı sığınağı güvenlik güçlerine gösterirken çıkan çatışmada şehit düştü Eren Bülbül.
O günden beri de Türk halkı onu hiç unutmadı.
Adı sadece yurt içinde değil yurt dışında da yaşatıldı.
 
Medyadan çok duymuşuzdur Şehit Eren BÜLBÜL’ü .  Şehit yavrumuz teröristlerin  bulunduğu yeri güvenlik güçlerimize haber veriyor. Teröristlerin yerini askerlerimize göstermek için onlarla beraber gidiyor.
 Orada çatışma çıktığı için,15 yaşındaki Eren BÜLBÜL ve J.Asb.Kd.Bçvş. Ferhat Gedik şehit oluyor.
 
Eren Bülbül, Maçkalı Ayşe ve Hasan Bülbül çiftinin çocuğu olarak 1 Ocak 2002 yılında dünyaya geldi.
 
Babasını küçük yaşta kaybeden Bülbül, Maçka’ya  bağlı Köprüyanı Mahallesi'ndeki tek katlı evde annesi ve  kardeşleriyle yaşamını sürdürdü.
 
İlkokulu Köprüyanı, ortaokulu Çatak İlköğretim Okulunda okuyan Bülbül, eğitimine Maçka Anadolu İmam Hatip Lisesinde devam etti. 
 
Çevresinde futbola tutkusuyla tanınıyordu, Trabzonspor sevdalısıydı.
 
Eğitiminden arta kalan zamanlarda ailesinin geçimine katkıda bulunmak amacıyla bağ, bahçe ve yük taşıma gibi gündelik işlerde çalışan Bülbül, küçük yaşına rağmen elinden geldiğince ailesine destek oldu.
 
Çok çalışkan bir çocuktu.Annesinin her işinde ona yardım ediyordu. Küçük yaşına rağmen,evin ihtiyacı olan  yakacak odunu ve hayvanların yiyeceği  otları sırtında  taşıyordu.Yaşamı boyunca karşılaştığı zorlukları göğüsledi.
 
 Trabzon'un Maçka ilçesi kırsalında evlerinin yakınında 11 Ağustos 2017'de, bölücü terör örgütü mensuplarıyla sağlanan sıcak temas sırasında ağır yaralandı.
 
Bülbül, kaldırıldığı Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesinde yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
 
Bülbül'ün cenazesi, 12 Ağustos 2017'de Maçka Merkez Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Köprüyanı Mahallesi'ndeki aile kabristanlığında toprağa verildi.
 
Şehit Bülbül'ün ölümü Türkiye'yi yasa boğarken, ölmeden önce sosyal medyadaki fotoğrafları ve paylaşımları dikkat çekti.
 
Sosyal medyada küçük yaşında odun taşırken görüntülendiği fotoğrafı ve "Biri de çıkıp demiyor ki Eren iyi ki varsın" paylaşımıyla hafızalarda derin iz bırakan şehit Bülbül'ü, Türkiye kalbine gömdü.
 
Sevenlerinin "İyi ki varsın Eren" sözleriyle hatırladığı Bülbül, çalışkanlığı, vatan sevgisi ve kahramanlığıyla herkese örnek oldu.
 
Şehit Eren Bülbül'ün adı, memleketinin hemen hemen her yerinde çeşitli mekanlara verilerek yaşatılıyor.
 
Eren BÜLBÜL’ün adının yaşatılması için,yeni doğan yeğenine EREN adı verildi.
 
 Şehit Eren Bülbül'ün adı, okuduğu okul  olan Trabzon- Maçka  Anadolu İmam Hatip Lisesine verildi. 
 
Maçka Belediyesince de ilçede yeni yaptırılan camiye, Eren’in adının yaşatılması için "Eren Bülbül Camii" denildi.
 
Ayrıca ilçe yolu güzergahındaki bir tünele "Eren Bülbül" adı verilirken, ilçeye bağlı Başar Mahallesi'ndeki bir ilkokulda "Şehit Eren Bülbül" adına kütüphane, Bekçiler mevkiinde de hatıra ormanı kuruldu. 
 
Türk Hava Yollarının (THY) filosuna katılan Dreamliner tipi uçağa, Şehit Eren Bülbül'ün anısına "Maçka" ismi verilirken, uçağın ilk uçuşu da Trabzon'a gerçekleştirildi. 
 
Baykar Teknik Müdürü (CTO) ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, haziran ayında sosyal medya hesabı Twitter'da, eğitimde kullandıkları Bayraktar TB2 SİHA'lardan birine Eren'in adını verdiklerini duyurdu.
 
Türkiye'nin dışında Bülbül'ün adına Somali'de de "Eren Bülbül Yetimhanesi" açıldı.
 
 Ayrıca, şehit Eren Bülbül'ün adının yanı sıra giydiği "kara lastik"leri de Bolu'nun Gerede ilçesinde kurulan Yaşayan Ayakkabı Müzesinde sergileniyor.
 
Şehit Eren BÜLBÜL’ ün kabri , evlerinin önünde babasının kabrinin yanında yer almaktadır.
 
Onun yaşamış olduğu  köyü  görenimiz azdır.
 
Eren’in evi Maçka’dan bayağı yukarıda bir dağın tepesine yakın ormanın bitişiğinde yalnız başına bir yerdedir. Eren orada yaşardı. Ev çarşıya ve okula çok uzak, yol var ama yol yokuş ve virajı bol. Gerçi yolun bir kısmı asfalt bir kısmı beton…
 
Trabzon belediyesi tarafından Eren BÜLBÜLÜN şehadetinden sonra yolun asfalt dışındaki kısmı beton döküldü.  Bunun için Trabzon belediyemize ayrıca teşekkür ederiz.
 
Bu bölgeyi bilmeyenler için, buralara gitmek cesaret ister… Çünkü oralarda  duman,sis  ve yağmur  eksik olmaz. Belki, İyi hava şansınıza olabilir…
 
Şehit Eren BÜLBÜL’e Allahtan rahmet diliyor,annesine ve yakınlarına sabır diliyorum. 
“Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez”
 
 #İyikivarsınErenBÜLBÜL
 
 
Toplam blog
: 367
: 683
Kayıt tarihi
: 08.04.13
 
 

1965 Trabzon Of doğumluyum. İlahiyat Fakültesi mezunuyun.Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeniyi..