Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Eylül '09

 
Kategori
Güncel
 

Şeker gibi bahane

Ver elini karlı dağlar aşalım,

Bayramlaşalım.

Bu güzel Karahisar türküsü güzel sözleri ve melodisinin yanında, içinde gizli bir yakarış, niyet, bir teklif taşır sanki.

Bazen bazı şeyler için fırsatlar kollarsınız. Daha doğrusu o niyetinize bahane olacak masumane çıkış yolları, adımlar… Bir hayli uzun zaman olmuştur gözünüzün önündeki küskün dostunuzla tek kelam etmeyeli… Nicedir hasbihal etmeyeli; aranıza zaman, mesafeler, yanlış anlaşılmalar, başka insanlar, geçim sıkıntısı vs. giren bir akrabanızla, sevdiğinizle... Kırgınlık, kızgınlık ve kin, kanser gibi sarmakta ve sarsmaktadır bedeninizi, ruhunuzu nicedir.

Koruk üzüm olmuştur, mevsim güz… Hep o eşikte durup tedirginlikle bekleriz biz… Böylesi bir kırgınlıkta ilk adım atacak olmaya yanaştıkça; bunun tedirginliğidir önümüzde duran…

Oysa nefes aldığımız her yeni an kendi özünde, hayatımızdaki olumsuz şeyleri olumluya çevirebilmenin sihrini ve mutlak şansını taşır. Yaşam bize o fırsatı verir her nefesimizle, gerisi bize kalır… Dahası da olmuştur; bu bireysel şansın yanında, bir de toplumsal olarak ortak değer taşıyan, ortak anlam ifade eden özel günlerle süslenmiştir hayat. Bu günler şeker gibi bahaneler sunar size kırgınlıkları, olumsuzlukları tamir edebilmeniz için; vesileniz bayramdır.

Bütün sıkıntılardan, telaşlardan, hüzünlerden, kırgınlıklardan ve kızgınlıklardan bayram süresince kısa bir müsaade isteyin. Damağınızdaki tatlının tadını, kalbinizdeki sevgiyle harmanlayın. Aşın karlı dağlarınızı! Bayramlaşın! Bayramdan tatlı bahane mi olur?

Not: Bayramınız Kutlu Olsun, Saygılarımla…

D. Dara KILINÇ

 
Toplam blog
: 160
: 2717
Kayıt tarihi
: 16.04.09
 
 

Öykü Şiir Deneme ..