Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Eylül '09

 
Kategori
Güncel
 

Cem Garipoğlu'nun bitmek bilmeyen serüveni

Cem Garipoğlu'nun bitmek bilmeyen serüveni
 

Türk basınını ve gündemini en uzun süre işgal eden cinayet olan Münevver Karabulut cinayetinin dillerdeki yeri Cem Garipoğlu’nun yakalanması ile beraber bitecek zannediyorduk, yanılmışız.

Gerçekten haber yokluğundan mıdır yoksa cinayeti işlediği iddia edilen Cem Garipoğlu’nun ailesinin ününden midir bilinmez bu cinayet hiç yer almaması gereken yönleriyle evlerimize girdi.

Özellikle medyanın “kesik baş cinayeti” olarak ifade ettiği Münevver Karabulut cinayetinin deyim yerindeyse suyu çıkartılmıştı.

Münevver’in babasının ekranlarda dolaşarak maddi menfaat karşılığında açıklamalar yapıp sağa sola çatışması hemen hemen her gün karşımıza çıkartıldı.

Cinayet sebebiyle başta eski İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah olmak üzere Vali Muammer Güler ve birçok kamu görevlisinin görevleri sorgulandı, halk bu isimlere cinayet sebebiyle tepki gösterdi.

Basının adeta kışkırtır tavrı cinayetin her aşamasında devreye girdi.

Cinayetten nemalananlar

Cinayeti konu alan televizyon programlarından binlerce kişi ekmek yedi!

Bir cinayetin bu kadar kişiye iş kapısı olacağını kim düşünebilirdi ki?

Ne kadar acı bir durum!

Bir yanda yüreği yanıyor diye düşündüğümüz programdan programa koşturan bir baba, diğer yanda Cem Garipoğlu’nu arayan fakat bulamayan Türkiye Cumhuriyeti Emniyeti…

Üstüne birde eski emniyet müdürü Cerrah’ın talihsiz açıklamaları gelince iş iyice zıvanadan çıkmıştı.

Cem Garipoğlu yakalansa da kurtulsak dediğimiz günlerin sonunda zanlı Cem Garipoğlu yakalandı.

Buluşma anından, saklandığı yere, cezaevine gönderilişinden, eşcinsel koğuş komşusuna kadar deşilmedik konu bırakılmadı.

Televizyon kanalları tam kadro Cem Garipoğlu’nun peşinde koştururken Türkiye Cumhuriyeti Emniyetinin 197 gün boyunca İstanbul’da kaldığı iddia edilen birini bulamaması çok garipti.

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın Garipoğlu’nun kendi kendine teslim oluşunu Emniyet’in başarısı olarak görmesi apayrı bir trajedi!

Eğer iddia edildiği gibi zanlı İstanbul’da onca zaman saklanabildiyse bu işin içinde bir şeyler var demektir.

Pazarlık mı yapıldı?

Ben bu işin ardında ciddi pazarlıklar yapıldığını ve Cem Garipoğlu’nun bu pazarlıkların ardından teslim edildiğini düşünüyorum.

Suçu sabit görülür ve cinayeti işlediği kesinleşirse bu adamı 3-4 yıl yatırıp çıkartabilirler. Zira bu iş öyle dolambaçlı bir seyir izledi ki çok söylenen derin devlet benzeri bir yapının bu işe parmak attığı apaçık ortada…

Süreç yaşanırken basının izlediği saçma sapan taktikler ve yapılanlar ise Türkiye’de basının ne seviyede olduğunu gösteren en büyük muamma!

Ahmet Buğra TOKMAKOĞLU

Abtokmakoglu@gmail.com

 
Toplam blog
: 430
: 2186
Kayıt tarihi
: 18.06.07
 
 

20 Nisan 1989'da İzmir'de doğdu. İlköğretim ve lise öğrenimini Karşıyaka'da tamamladı. 20..